WTH vloerverwarming wordt niet warm

Datdoeikzelf

  • #1
Hallo,
Mijn vloerverwarming doet het niet meer! Vanaf de aanvoerleiding tot aan de thermostaatknop wordt deze warm en daarna houdt het op. Thermostaat verwijderd en pennetje ingedrukt om te controleren of klep het doet op . Dit is in te drukken, maar helpt niet. Temperatuurmeter geeft 20 graden aan.Pomp hoor ik draaien. Maar als ik water aftap met het tapkraantje op de U-buis loopt direct de temperatuur op en stroomt er wel warm water naar de vloerleidingen. Aftapwater is koud.
Is het toch de pomp, of is het de thermostaatknop? 5 jaar geleden had ik hetzelfde probleem en toen heeft een installateur de thermostaatknop vernieuwd.
Gr Nico
 

Kacheltje

  • #2
Kijk eens wat de temperatuur doet als je de thermostaatknop er af haalt.
Als het daarachter wel warm wordt is het wederom de thermostaatknop.

Zo niet kan het zijn dat er meer radiatoren open staan of dat je dit jaar iets veranders of gewerkt hebt aan je cv installatie.
Komt wel eens voor dat bij het schilderen of behangen radiatoren worden verwijderd en uit enthousiasme alle voetventielen vol open gedraaid worden.
Kan ook bij uitbreiding met een extra radiatortje of dat je nu meer radiatoren open hebt staan dan normaal.

Een aantal radiatoren dicht zetten, niet allen geeft soms al een indicatie of je vloerverdeler te weinig cv water krijgt.
 

Pompiedompie

  • #3
Kacheltje, dat heeft ie al gedaan, en schrijft “warm tot de kraan
 

Kacheltje

  • #4
Ja dat heeft hij gedaan, maar stond de ketel toen ook aan ten tijde het pennetje gecontroleerd was?

Dat een klep aan de zetel verkleeft zit is een mogelijkheid als deze boven de ingstelde temperatuur komt, lijkt me niet dat het in de zomer bv 40 graden in huis wordt waardoor de klep landurig op de zetel gedrukt zit.
Bij radiatorthermostaten is dit wel een veel voorkomend probleem.
De thermomotor met het snoertje er aan kan wel de oorzaak zijn van het verkleven van de klep op de zetel.

Is je cv aangesloten op een stadsverwarming?
 

Datdoeikzelf

  • #5
Bedankt voor de snelle reacties.
Ja ik zit op stadsverwarming.
ik heb al getikt op de kraan maar geen resultaat.
De kraan met de stelmotor checken; waar zit die en hoe controleer je of ie werkt?
 

Pompiedompie

  • #6
Heb je alles nu ook al even uit gezet en ontlucht?

De stelmotor, is zoals ik al schreef, ook zo ’n kop maar dan met een elektrisch snoertje er aan (hier dus bovenop de balk in de retour). Kun je meestal op dezelfde manier verwijderen als je thermische kraan. En de truc met het pinnetje weer uithalen.

@Kacheltje: Natuurlijk was er warmtelevering, waar komt anders de warmte vandaan om “warm tot de kraan
 

Kacheltje

  • #7
Ik heb weinig zin om telkens alles aan de zelfde persoon al mijn antwoorden te verklaren maar voor deze keer:

Als er te weinig voeding is dan zal het beetje koude water wat er door stroomt heel strerk afkoelen. Een koude kraan vol open met een klein beetje warmte bijgemengt is nog steeds koud.
 

Xr8

  • #8
Mijn ervaring is dat het toegepaste merk kraan zoals getoond meer dan gemiddeld gevoelig is voor verkleving. Dat je de pomp hoort draaien houd niet per definitie in dat deze ook werkt. Het komt wel eens voor dat de waaier los is van de as. Door de 4 inbusboutjes los te halen kun je de motor van de achterkant demonteren en even kijken of de waaier nog vast zit. Wel eerst even drukloos maken.

Succes.
 

Datdoeikzelf

  • #9
Dankjulliewel voor deze tips! ik ga hiermee aan de slag!
 

Datdoeikzelf

  • #10
Ik heb de stelmotor losgehaald en pinnetje zat inderdaad vast, deze een paar ingedrukt en direct steeg de temperatuur naar 60 graden.nog even getikt en daarna de stelmotor er weer opgedraaid, maar dan loopt gelijk de temperatuur weer terug naar 30 graden. Als ik dan de wartel van de stelmotor iets losser draai gaat ie weer even naar 60 graden en vervolgens schommelt de temperatuurmeter tussen de 40 en 50 graden. de thermostaat staat volledig open.
duidt dit erop dat deze stelmotor defect is?
 

Pompiedompie

  • #11
Hoera, bingo!

Wat de temperatuur wordt, of beter moet zijn, dat hangt helemaal van je besturing af. Vergeet niet dat dit een traag systeem is, dus gun het ruim de tijd om goed op temperatuur te komen. Mocht het over een dag of wat nog niet goed werken, dan weet je nu waar het zit…
 

Datdoeikzelf

  • #12
Ha, ok, mag ik jullie bij deze allemaal bedanken!
wat een topforum is dit zeg!
 

Pompiedompie

  • #13
Graag gedaan, en bedankt voor de terugmelding!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu