Werking van een kamerthermostaat

Maffejos

  • #1
Wij zijn momenteel aan het verbouwen. Onze toekomstige woonkamer is nog een jaartje een werf, maar, de kamerthermostaat hangt er al wel. Nu het is in die ruimte 13° C momenteel. Gaat mijn verwarmingsketel niet in de war zijn en blijven warmen omdat de temperatuur daar niet hoger geraakt dan 13° C ?

Wij zijn ook bezig een kachel te plaatsen in de woonkamer stel nu dat die kachel de woonkamer verwarmt tot 25°C en op de thermostaat staat 20°C, dan stop de verwarmingsketel met warmen? En is het vervolgens koud in onze badkamer boven.

Bestaat er zoiets als een draagbare kamerthermostaat zodat ik die kan meenemen naar de ruimte waar ik bv 20°C wil ?

Veel vragen, hopelijk een antwoord ;-)

Groeten
Joris
 

Pepjo

  • #2
Een simpele voorstelling van zaken :

De ketel reageert op een thermostaat. Zolang de thermostaat het te koud vindt zal de ketel blijven verwarmen, totdat de temperatuur in de ruimte waar de thermostaat hangt gelijk is aan de ingestelde waarde op de thermostaat.

Elke andere ruimte in huis wordt dus slechts zolang verwarmd als het nodig is om de "thermostaatruimte" op temperatuur te krijgen.

Je kunt elke radiator een thermostaatkraan geven, en deze zal dan opwarmen tot de ingestelde waarde op de kraan.

Maar dit is afhankelijk van de hoeveelheid warmte die in het systeem zit, en die wordt aangestuurd door de kamerthermostaat. Als de ketel dus afslaat omdat de hoofdruimte is opgewarmd zullen de andere ruimtes misschien niet op de gewenste temperatuur komen.
 

PdeBruine

  • #3
Je kan toch ook de kamerthermostaat van de muur afhalen en die in een andere kamer ophangen, dan even een tijdelijk draadje naar je ketel maken en aansluiten.
De kamer die je op temperatuur wilt houden kun je dan goed regelen en je zit niet de hele tijd voor niks te stoken.
 

Maffejos

  • #4
Is een draadloze thermostaat dan geen oplossing?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu