Ervaring met draadloze thermostaat

Wave78

  • #1
Door een klusfoutje zit er nu een breuk in mijn signaalkabel tussen de thermostaat en de ketel. De breuk zit boven een verlaagd plafond en nieuwe draden trekken heb ik al geprobeerd, maar lukt niet door de vele haakse bochten.

Om nu niet het plafond te hoeven open breken ben ik me aan het oriënteren op een draadloze thermostaat. Zijn er hier mensen die daar ervaring mee hebben en dit kunnen aan- of afraden?

Ik hoop dat iemand mij wat advies kan geven.
 

Ron2

  • #2
Van mijn broer hoor ik enthousiaste verhalen, maar hij heeft hem (volgens mij van (merk verwijderd, moderator)) pas een paar weken.

Ik denk dat je wel op moet passen waar je hem neerzet, een vaste thermostaat meet daar waar hij hangt, bij mijn broer is dan het idee dat zijn vriendin hem kan gebruiken in haar praktijk aan huis.

Als je hem gebruikt in een andere ruimte en die naar 20 graden wil hebben moet je oppassen dat de woonkamer geen 25 graden wordt (de woonkamer heeft meestal de grootste capaciteit v.d. radiatoren), volgens mij heeft de installateur daar bij hen wel rekening mee gehouden.

Als je hem gewoon op een vaste plek plaatst lijkt me er niets aan de hand.
 

Xr8

  • #3
Heb er wel ervaring mee, maar mag het merk hier niet noemen.

Heb deze gekocht bij de groothandel en bestaat uit een thermostaat en een ontvanger, deze wordt aangesloten op aan/uit van de ketel.

Deze geplaatst op zolder, en werkt prima door 2 betonvloeren heen.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Hoi Wave 78,

Het werkt maar is sterk afhankelijk van vele situaties, afstanden tussen zender/ontvanger.
Door invloeden van buitenaf kan het signaal gestoord worden waardoor de thermostaat en de ontvanger het contact verliezen.
Dat gaat soms zo ver dat ze weer aan elkaar gekoppeld moeten worden door een bijzondere handeling aan de zender en ontvanger.

Bij veel schakelen gaan de batterijen toch redelijk snel leeg.

Als u het plaatst en behandelt als een gewone thermostaat (vaste plaats) met kabel is er geen verschil in werkingswijze.

Ik heb reeds verschillende merken geplaatst en dat maakt bijna geen verschil (alleen de prijs) maar mijn ervaring is dat dit soort systemen redelijk storings gevoelig zijn.

Heeft u geen andere keus dan kan dit voor u een oplossing zijn met mogelijk soms wat problemen.

Ik toch zou zeker afspreken bij de verkoper dat als het bij u niet werkt dat u het terug mag brengen. (en geld terug natuurlijk :mrgreen: ).

Vr Gr en succes ermee
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu