Welke thermostaatkraan past op radiator?

Nereo

 • #1
Ik wil de radiatorknoppen van de radiatoren in mijn huis vervangen, omdat ze oud en geel zijn.
Het zijn volgens mij (oude) thermostatische radiatorkranen, het merk dat erop staat is Honeywell Braukmann. Deze zijn (behalve erg fors en niet zo mooi) niet meer leverbaar volgens mij. Ik zou graag alleen de knop vervangen, zodat ik niet de afsluiter op de radiator zelf hoef te vervangen.
Ik had al een nieuwe radiatorknop gekocht, maar die past helaas niet. De schroefdraad wel (30 mm), maar de nieuwe knop had een 6-zijdse schroef terwijl de aansluiting volgens mij een 12-zijdse schroef is, daar past hij niet overheen.

Ik heb proberen uit te vinden welk type afsluiter er op de radiator zit (oa via de plaatjes op https://www.verwarmenperkamer.nl/honeywell-evohome/radiator-afsluiter-adapters), maar ik kan het niet vinden.

Wie weet welk type afsluiter dit is, en welke radiatorkranen erop zouden passen?

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Hein Weijers

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Weet je zeker dat het niet past? M30x1,5 is een veel voorkomende standaard maat. Probeer de knop eerst over de schroef te drukken en draai daarna pas de moer aan.
   

  Nereo

  • #3
  Ik heb het diverse malen geprobeerd. Het lijkt echt alsof het 6-hoekige gedeelte van de nieuwe knop niet op de afsluiter past. De moer kan ik bijna aandraaien, maar haalt het net niet tot de schroefdraad.
  Zie de foto's hieronder, je ziet dat de nieuwe knop een beetje beschadigd is.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Misschien zit hier wat tussen op engelse site

  kijk hier

  Honeywell Braukmann T104A1040 Thermostatische radiateuraandrijving met hoge capaciteit

   

  Hein Weijers

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Voor die prijs kun je natuurlijk de complete thermostaatkraan vervangen. :cool:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu