WC verplaatsen - kans op verstoppingen?

Klusje21

  • #1
Dag,

In onze badkamer (die 3.60x1.80m is) staat de wc links als je binnen komt nu. De we uitlaat naar de septische put zit nu dus ook rechts en is dus bijna onmiddellijk in de buurt van de wc.Ik zou deze nu willen rechts zetten en dat is dus ongeveer een 3 tal meter verder dus moet ik de buis verlengen. Waar ze nu moet komen tot waar de in de grond gaat is er met de vloer afgewerkt die er later op komt 14 cm verschil dus zou de wc 14 cm hoger staan dan de ingang van de buis naar septische put.
Mijn vraag is of het kan deze wc daar te plaatsen met een buis waar het verschil 14 cm is en een lengte van 3 meter zonder de kans op later verstoppingen.
Welke diameter moet ik dan gebruiken? Denk dat de buis naar septiche put diameter 110 is.

Mag ik het afvalwaterwater van bad en douche niet laten samen komen met Wc en dan zo naar septiche put?
Of omgekeerd mar ik de wc niet laten samen komen met afval water van bad en douche en zo rechtstreeks naar riolering?
Zoniet waarom?
Bedankt voor antwoord.
 

Fiesiekus

  • #2
Kan je een schema maken van de opstelling nu en zoals je 'm hebben wilt?

In principe kan je een hoogteverschil opvangen met 45-graden bochten (mof - spie in elkaar). Er zijn ook bochten 15 graden en 30 graden in de handel. Die geven een minder grote sprong dan 45 graden


Ik dacht dat zeep niet goed is voor de chemische werking van een sceptische tank.
 

Sewerboy

  • #3
Loost je afvalwater van douche, keuken etcetra, in de sloot of ben je aangesloten op een riolering van de gemeente? Als het in de sloot loost mag je natuurlijk niet je wc afvoer er rechtstreeks opaansluiten. En andersom is wat Fiesiekus zegt, niet goed voor de werking van je septic tank. Maar Fiesiekus is sceptisch zie ik. :mrgreen:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu