Verplaatsen/wegwerken leidingen

Mandamo

  • #1
Hallo allemaal,

Wij hebben een nieuwe keuken aangekocht en hier zijn enkele instructies bijgekomen, zoals bijvoorbeeld dat er geen leidingen achter apparatuur mag zitten en dat er beslist geen ruimte onder en achter de vaatwasser is.

Het probleem is dat waar de vaatwasser komt er nu meerdere leidingen liggen. Ter illustratie bijgevoegde afbeelding. Tussen de twee pijlen is waar de vaatwasser komt, links de kraan en rechts de kookplaat. Volgens het leidingschema moeten alle aansluitingen onder de kraan terechtkomen. Één van de grijze pijpen komt nu door de muur heen; dat is de afvoer van de wasmachine die in de kamer achter de muur staat, waar ook de cvketel is.

Het water wordt echter helemaal rechts afgevoerd. Hoe zou dit opgelost kunnen worden zonder leidingen achter of onder de vaatwasmachine te hebben? Is de enige optie om ze in de muur te verwerken, of zijn er tegenwoordig wellicht opties met flexibele, kleinere buizen?

Bij voorbaat dank!

20230925_181655.jpg
 

Kaajee

  • #2
Rare vraag misschien, maar is het niet mogelijk om met de keukenboer opnieuw te gaan overleggen om bijvoorbeeld een iets breder blad te nemen, zodat je daarmee meer ruimte achter kastjes en apparatuur krijgt? Is bovendien wel lekker, een breder werkblad.
 
  • Like
Waarderingen: Willem52

PimKlus

  • #3
Andere opties is wellicht de waterleiding en afvoer te verplaatsten naar andere zijde van de muur waar wasmachine en CV staan.
 

Mandamo

  • #4
Bedankt voor de snelle reacties!

@Kaajee
Dat is niet mogelijk, dan blijft er te weinig beweegruimte over. Klein keukentje helaas!

@PimKlus
De afvoer loopt rechts door de muur de volgende kamer in en gaat daar de vloer in. Ik vermoed dat dat niet kan.
 

Kaajee

  • #5
Gaat 5cm echt die "bewegingsbeperking" opleveren?
Scheelt echt een boel gedoe.

Want 5cm is wat je ongeveer nodig hebt waarschijnlijk........
 

Mandamo

  • #6
Het aanrecht loopt nu al tot aan de deuropening rechts. Daarnaast zijn ze al bezig met het verwerken van de order en zijn wijzigingen niet meer mogelijk.
20230921_120828.jpg
 

Kaajee

  • #7
Dan zal het toch (deels) sleuven frezen worden, vrees ik.
CV afvoer zal condenswater afvoer zijn, neem ik aan? Daar zou je een pompje voor kunnen nemen, die behoeft als afvoer maar een slang van 1cm oid.
Rest (vaatwasser kraan, sifon etc.) achter spoelbak kastje, daar wordt in de regel toch de achterplaat weggelaten en heb je meer ruimte. Dan moet je alleen het stuk afvoer (50mm?) aan de rechterkant zien weg te werken in de muur.
(Of een minder diepe vaatwasser nemen, de mijne heet bijvoorbeeld geen echte omkasting, meer alleen een soort kuip, daar zou langs de vloer meer dan genoeg ruimte zijn voor een 50mm afvoerbuis. Meeste vaatwassers hebben best wat ruimte aan de achterzijde op de vloer, ook omdat de pootjes vaak naar binnen staan.)
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #8
De instructies zijn meestal standaard. Soms is er echt geen ruimte, soms een paar cm.
Weet je het merk en type vaatwasser dat je krijgt?
Hoe hoog komt het blad?

92 a 93 cm is standaard, zijn jullie lang dan kan 100cm ook, dan is er ineens wel wat ruimte onder de vaatwasser.

De keuken iets naar voren kan ook met een standaard blad. plank of balk tegen de muur en bijvoorbeeld een plint van natuursteen erop.
 

ADDave

  • #9
Het is ook niet zo handig om de vaatwasser midden in de keuken te plaatsen. Precies om deze reden dus.
Waarom niet links in de hoek? Daar zit niks in de weg.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu