Verplaatsen standleiding

Miranda89

 • #1
Beste experts,

Om plaats te maken voor de verdeler van de vloerverwarming, wil ik de standleiding in de koof een stukje verplaatsen. Momenteel zit er 2x45 onderin de koof, maar het zou beter zijn als dit knikpunt hoger zou zitten (zeg een meter).

De onderste 45 bocht ligt deels in het zandcement. Hoe kan ik het beste te werk gaan?

Alvast bedankt voor het meedenken!

20220922_115044.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #2
  Onderste 45 graden bocht vrijmaken en vervangen door een rechte mof. Dan de standleiding recht naar boven en daar de 45 graden bochten plaatsen.
   

  Miranda89

  • #3
  Bedankt voor je reactie. Hoe kan ik die bocht vrijmaken en moet ik de bocht dan met een verfbrander verwarmen om die eruit te krijgen?
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Ja, zoals ik hier getekend heb bocht laag afzagen dan in zagen met zaak blad zodat je door de spie dikte bent en dan verwarmen.
  Niet te heet maken dat het gaat verbranden, je maakt een begin met schroeverndraaier en dan neem je een tang en die ga je al draaiend en verwarmen los rollen niet roppen anders knapt iets in de vloer.
  Je moet net zo doen als ongeveer een sardine blikje openen die moet je ook oprollen.
  ScreenHunter 523.jpg
   
  Laatst bewerkt:

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu