Afvoer verplaatsen 5,5m

Handyman Hickinson

  • #1
Hi!

Ik ben keukenmonteur en heb de volgende vraag gekregen.
Mijn klant wilt het water van de ene kant naar de andere kant van de keuken verplaatsen (U keuken). De afstand naar de nieuwe aansluiting is ongeveer 5,5m.

Qua afschot kan de afvoer onder de keuken, zit ook geen vaatwasser in de weg.
plint hoogte 110mm, afvoer 50mm, afschot verschil 27,5mm (5,5 x 0.5 = 27.5) dus houden 110 - 50 - 27.5 = 32.5mm over.
Komen 2x 2 45 graden bochten in om 90 graden bochten te voorkomen.
Als extra wil ik nog een beluchter plaatsen op de sifon in het gootsteen kastje.

Toevoer:
Multifit leidingen worden onder de keuken verwerkt.

Het wat zou misschien wat langzaam weglopen, en met 1x per maand met wat heet water de leidingen spoelen, voorzie ik geen problemen, maar ik zou graag julle mening hierover horen. Zie afbeelding voor de situatie.

Dank!
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
dit is een forum voor de DHZ, u lijkt me geen DHZ aangezien u aangeeft ik ben keukenmonteur.
als u niet weet hoe u eea kunt aanleggen volgens voorschrift kunt u beter een installateur inschakelen
 
  • Like
Waarderingen: Henk253

Handyman Hickinson

  • #3
Nou ok, ik zal mezelf even verbeteren… Ik ben een self made keukenmonteur zonder opleiding en zou graag advies willen over deze situatie, zou dat kunnen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Self made zonder opleiding of niet: het is toch geen "doe het zelf" klus? Je verdient toch geld aan?
Als je geen opleiding hebt op gebied van keukeninstallaties en voor wat daarbij aan leidingaanleg komt kijken, zou ik dat maar een rap gaan inhalen. Ik zou zo'n monteur niet in huis willen hebben.
 

Handyman Hickinson

  • #5
Haha wat een zout reacties allemaal, help a brother out man! Iedereen begint toch ergens? En ik heb al 50+ keukens geïnstalleerd met 50+ blije klanten dus snap het probleem niet helemaal…
 

Handyman Hickinson

  • #6
Maar ok, wist niet dat dit alleen een DHZ forum was, ik zal mijn advies wel even ergens anders gaan inwinnen. Bedankt voor jullie reacties in ieder geval, erg nuttig
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
Dit is inderdaad alleen een DHZ forum met vrijwilligers (vaak met ervaring op een bepaald gebied) die aan hun medewerking niets verdienen. Vakmensen horen hun informatie elders te verkrijgen. Maar het staat je natuurlijk vrij om op het forum te zoeken naar identieke situaties en daaruit voor jou bruikbare topics te bekijken. Kan altijd leerzaam zijn, want situaties als door jou genoemd zijn vaker voorgekomen, maar dan bij forumleden die het als DHZ-klus gedaan hebben.

Misschien vind je hieronder bij de 'gerelateerde onderwerpen' al iets wat van toepassing is en anders gebruik je de zoekfunctie van het forum. :wink:
 

Handyman Hickinson

  • #8
Nou dat heb ik dus gedaan en alle bovengenoemde informatie bij elkaar verzameld, ik vraag me echter af of dit ook door meer ervaring deskundigen ook daadwerkelijk wordt goedgekeurd, just to make sure voordat ik aan de klus begin. Dat is alles
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu