Waterslag; help!

Verovi

  • #41
Er zat hiervoor een duco inlaatcombinatie 10bar en er zit nu een pentec 8 bar. Hij staat open ja (je bedoelt dat zwarte draaiknopje?). Er is net een man van Eneco geweest dus lijkt mij dat hij dat sowieso gecontroleerd heeft.

Ik heb net een filmpje geupload:
 

Verovi

  • #42
Waar de rode lijn loopt voel je de tik en hoor je de tik. Afgelopen vrijdag is de DUCO dus vervangen voor Pentec. De tik is toen 1 dag weggeweest. Daarna weer terug.

IMG_4148.jpg
 

ABCDE

  • #43
Ja dus een extreem kort stukje tussen twee terugslagkleppen, wat ook nog helemaal los hangt.

Klapt het ook als je elders een koude kraan open hebt staan en je doet de warme douche dicht?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #44
Zitten er bij de rode lijn buizen tegen elkaar aan of vast in een balkje of houten plaat?
 

ABCDE

  • #45
Los van het klapperen; lijkt me niet handig dat de buis bovenop de sifon zo kort is.
 

Verovi

  • #46
ABCDE: net getest. Douche warme kraan aangezet, wastafel koude kraan aangezet, douche dichtgedraaid en de tik was te horen. De eneco-unit maakt trouwens nu ook soms na gebruik warme kraan een fluitend hoog piepgeluid.

Jan: zie foto. Er zitten geen buizen tegen elkaar.Het stuk waar de watermeter zit, ziteen soort vastgelijmd met wit plakspul. Daar krijg ik geen beweging in. De buizen kan je wel wat bewegen. De installateur en een man van Eneco zeiden allebei dat dit flexibele buizen zijn en dat dat anders is met beugelen.

5FD75933-4D78-4B76-AC7C-C6C0E1E081F6.JPG
 

Verovi

  • #47
ABCDE: bedoel je die buis die onder dat groene dopje hangt? Die hangt er een beetje losjes en kon je eraf draaien (is neem ik aan voor als dat groene ventiel druppels lekt?). Heb die er een keer afgehaald omdat ik mij afvroeg of dat misschien de tik veroorzaakt omdat 'ie redelijk losjes zit, maar met of zonder die buis maakt niets uit in geluid.
 

ABCDE

  • #48
Nee, ik bedoel de grijze buis bovenop de sifon. Beter om die langer te hebben ivm overlopen bij verstopping.
 

Verovi

  • #49
ABCDE: ohh de sifon zelf ;) Dat is gelukkig tot dusver geen issue.

Jullie nog enig idee waar die tik door ontstaat? En vooral waarom het na het vervangen van de inlaatcombinatie 1 dag weg is geweest, het alleen gebeurt bij warm water.

Er komt vanavond nogmaals iemand van Eneco. De monteur die er eerder was heeft de behuizing niet goed verzegeld dus second opinion.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #50
Bij dit punt buis vrij maken van het hout het geluid geleid hier ook langs
Naamloos.jpg
 

Verovi

  • #51
Monteur van Eneco is zojuist vertrokken. We hebben zitten brainstormen en na de watermeter gaat er een leiding de grond in (vermoedelijk aanvoer koudwater voor koud water) en een waterleiding door dat houten muurtje (koudwaterleiding - aanvoer voor warm water) de Eneco unit in, wordt daar opgewarmd en vervolgens gaat het onder de unit de vloer in en wordt het verspreid naar de warmwaterpunten (douche/keuken). We vermoeden dat de eerste leiding die in de vloer loopt en vervolgens overgaat in vertakkingen naar badkamer, keuken enz problemen heeft en dat daar de waterslag ontstaat, teruggaat richting de Eneco unit en daar tot uiting komt. Hij raadde mij aan een waterslagdemper te laten plaatsen op de koudwaterleiding aanvoer voor warm water die richting de unit loopt. Een waterslagdemper op de leiding die van de unit de vloer in loopt dat mag niet omdat er warm water in zit (legionella enz). De leiding vaster maken wordt onmogelijk want het zit in de vloer. Ik hoop van de verhuurder een bouwtekening te kunnen krijgen met daarin het leidingnetwerk om te kijken of er inderdaad 1 leiding de grond in gaat en die overgaat op 3 leidingen voor alle warmwaterpunten.

Ik vind dit tot dusver het meest aannemelijk scenario. Hoe kijken jullie hier tegenaan?
Zie foto

Blauw is koud water
Oranje is koud water richting Eneco unit
Rood is heet water
Groen is voor de vloerverwarming

IMG_4171.jpg
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu