Waterleiding bevriezen

Sloogs

  • #1
Hallo,

Weet iemand waar ik een apparaat kan huren om een waterleiding te bevriezen?
 

Ketelman

  • #2
Bij de meeste verhuurbedrijven en als je het aardig vraagt aan een installateur daar meestal ook wel (tegen vergoeding natuurlijk).
 

Sloogs

  • #3
Bedankt , ik ga er morgen achter aan! Ik woon in een flat en er komt ongeveer een halve meter leiding uit de muur en ik wil mijn radiatorknop vervangen maar kan de toevoer van het water niet afzetten!
 

Ketelman

  • #4
Ik had wel verwacht dat het over cv ging en niet waterleiding want ik had je andere berichten al gelezen.

Je zal het wel niet willen horen (afgaande op de andere reacties van je) maar begin er NIET aan.
Je woont in een flat van 12 hoog op de 3e verdieping, enig idee wat er gebeurt als je bevriest en het gaat mis?

Ik wel, een collega van me heeft het een aantal jaren geleden gehad, geloof me daar wordt je niet vrolijk van.
Sterker nog, je woning is onbewoonbaar als het mis gaat want de hele flat spuit leeg in je woning.

Op de radiator aansluiting bij jou in de kamer staat 4 a 5 bar, als de ijsprop eruit schiet hou je dat nooit tegen.
Niet aan beginnen, een installateur bellen en de kosten aanvaarden, jammer maar het is niet anders.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Probeer een leiding te bevriezen vlak voor een bocht.
Als de prop lossschiet schiet hij vast in de bocht en heb je nog een beetje tijd om in te grijpen.Als het kanpt dan knapt het goed.

Er mag beslist geen stroming zijn in de leiding die je wilt bevriezen want dat gaat niet.


Overigens als je een keuken moet verbouwen ben je thuis dus hoef je je werk niet te laten wachten omdat er een monteur komt.

[edit]
9 etages boven je en dan als DHZ even de leiding bevriezen.
Maak er een opname van want waarschijnlijk valt er halverwege in de operatie nog wel iets te lachen.

[/edit]
 

Ketelman

  • #6
The headhunter schreef:
Probeer een leiding te bevriezen vlak voor een bocht.
Als de prop lossschiet schiet hij vast in de bocht en heb je nog een beetje tijd om in te grijpen.Als het kanpt dan knapt het goed.

Er mag beslist geen stroming zijn in de leiding die je wilt bevriezen want dat gaat niet.


Overigens als je een keuken moet verbouwen ben je thuis dus hoef je je werk niet te laten wachten omdat er een monteur komt.
Een leek die een leiding gaat bevriezen??? even serieus .
Zelfs de meest ervaren vakman zal liever een leiding aftappen dan bevriezen, zeker gezien de riscos.
En een leek kan niet beoordelen of de leiding genoeg bevroren is en op de juiste plek.
 

Sloogs

  • #7
De radiatorknop is niet meer afsluitbaar maar als ik de afvoer van de radiator dicht zet is er geen stroming meer. Ik heb binnen een paar minuten er een andere radiatorknop op zitten. Blijft zo'n apparaat niet konstant vriezen terwijl je bezig bent?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #8
Je hebt helemaal gelijk ketelman.
Inderdaad mijn collega CV specialisten proberen alles om zo'n leiding niet te hoeven bevriezen.
 

Sloogs

  • #9
Ik heb inmiddels ook een tip over een apparaat wat het binnen werk van de kraan kan vervangen terwijl er druk op de leiding staat! Misschien moet ik me daar verder in verdiepen. Ik ben trouwens mijn hele keuken aan het verbouwen voordat ik de nieuwe keuken kan plaatsen.Ik heb over een paar weken een weekje vrij en ben nu na mijn werk zoveel mogelijk aan het voorbereiden!Het ging allemaal voospoedig tot nu toe. Boiler verhangen, water leidingen vervangen, Gas aansluiting verplaatst! En mensen maak je niet druk ik weet wel schoenmaker houd je bij je leest. Ik werk al een jaar of 15 in het algemeen onderhoud in de bouw dus helemaal leek ben ik zeker niet en ik verdiep me meestal grondig in de zaken voordat ik ze aanpak. Ik ken de gevaren van gas, electra en water! Ik heb wat dat betreft genoeg meegemaakt in de bouw!Ik ben misschien wel wat eigenwijs of kom misschien zo over maar ik ga op jullie advies zeker morgen even flink rondbellen om elk risico (zover mogelijk) te vermijden.Dank voor al uw reakties!
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #10
Daar heb je ook niet echt zin meer in als het al een paar keer verkeerd is gegaan toch. :cry:

Er is altijd een mogelijkheid om af te sluiten en af te tappen op een strang of hoofdleiding. :idea:

Als het CV water warm of heet is kunnen er hele rare ongelukken gebeuren. :oops:

Dat wil je niet echt mee maken, als ooit in Berverwijk brandwonden centrum hebt gekeken laat je het wel uit je hoofd :wink:
 

Sloogs

  • #11
Als jullie mijn berichten over het kapot gaan van het binnenhuis van de radiatorkraan gelezen hebben dan begrijp ik niet waarom ik niet al verzopen ben! Terwijl mijn radiator buiten stond ( groot zwaar ding) heeft mijn vrouw een handoek en emmmer om de spuitende kraan gehouden. Ik heb de radiator weer op de aan en afvoer gezet en de moeren aangedraaid zonder daar enigszins nat van te worden. De druk kan dus nooit zo heel groot geweest zijn! Ik weet wel wat 5 bar (pers regelmatig leidingen af) betekend en dat was het dus niet! Maar nogmaals ik sla jullie raad echt niet in de wind en ga zkereverder informeren voordat ik wat onderneem! Dan maar ff geduld!Ik moet ook geen waterballet!
 

Sloogs

  • #12
Nu je het zegt, er is onderhoud aan de ketels op het dak en we hebben geen verwarming op het ogenblik dus het water is in ieder geval niet heet.Zou dit de reden kunnen zijn waarom er misschien niet zoveel druk op staat?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #13
% bar door een klein gaatje geeft maar weinig water.
als het lekpunt aan de drukzijde zit moet het water nog door een kleine ruimte onder de spindel, dit zal de kracht naar buiten doen afnemen en dan lijkt het niet veel druk maar de druk is er wel maar zal pas opgebouwd worden als je de uitgang echt dicht zet.
Dit is weer de klassieke vergissing tussen druk en kracht en hoeveelheid.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #14
Hoi Sloogs,

Hoeveel druk staat er dan bij u op de installatie, als ik 12 verdiepingen x ca. 3 meter doe staat er 3,6 bar op trek er 3 verdiepingen af dan is het toch 2,5 tot 3 bar.

Ja, de een noemt het glas half vol de ander het zelfde glas half leeg.

Maar 2,5 bar druk vind ik redelijk veel, is het flat soms van druk af voor werkzaamheden elders in het gebouw en soms nog niet gevuld?

Als u dan plotseling een goede op druk gevulde installatie vind als u aan de werkzaamheden begint ???? dan wordt het lachen, waterbalet.

Ik geloof op uw woord dat u weet wat u doet, maar doe voorzichtig met dergelijke werkzaamheden en zeker met bevriezen.

Vr Gr en veel succes.

Beetje lang over dit bericht getypt :mrgreen:
 

Chathanky

  • #15
Ga eerst maar eens in overleg met je huismeester, die zou moeten weten hoe de installatie in elkaar steekt en wat er allemaal gaande is. Dan horen we later nog. Het hoeft niet persé in "het hart van nederland" want dan weten we voldoende. :mrgreen:
 

Sloogs

  • #16
Nogmaals ik begin er niet zomaar aan.Toen ik vandaag de radiator terug plaatste ben ik totaal niet nat geworden, als ik mijn vinger op een tuinslang hou met weinig waterdruk ben ik zeiknat! Ik heb inderdaad het idee dat de druk er af is! Ik ga morgen eerst op mijn werk bij de CV monteur en loodgieter informeren voordat ik iets onderneem.Ik hou de camera er zeker bij misschien win ik wel 100.000 dollar in Funniest Home Videos. Nee ik zal zeker proberen alle risico uit te sluiten en tot nu toe ben ik ook zeker van plan om het door instelateur uit te laten voeren of iemand moet mij op een ander idee brengen!Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf nog nooit van bevriezing van waterleiding gehoord had terwijl ik er bijna dagelijks mee te maken heb en ook geen idee heb van hoe dat werkt.Ik vroeg me dus ook af of hij konstant blijft bevriezen daar ik echt maar een paar minuten werk zou hebben!
 

Sloogs

  • #17
Weer een goede tip! De huismeester! Ga ik zeker doen! Die moet hier ervaring mee hebben. Allen zo waardeloos dat ik zelf de hele dag moet werken.Ik zal mijn vrouw wel met een briefje met vragen langs sturen of hem proberen te bellen!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #18
Voor de tweede keer succes met de verwarming.
Er is nu genoeg over gezegd.

Slotje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu