Staat heetwaterleiding CV onder druk?

StefM

  • #1
Beste vakmensen,

misschien een rare vraag, maar ik zit met de het volgende probleem.
Ik heb een tijdje geleden al mijn keuken uitgebroken en daarna een nieuwe CV laten plaatsen (Thermomaster 3HR 28T). Nu wil ik graag weer een nieuwe keuken zetten en heb de waterleidingen verplaatst (zowel koud als warm) zodat het beter bij de nieuwe keuken past. Koud water is geen punt, maar de warm water leiding vanuit de CV geeft geen water :roll:
Moet ik dus eerst een mengkraan plaatsen voordat ik water uit de heetwaterleiding krijg? 'Zuigt' een mengkraan het hete water uit? Of is de heetwaterleiding niet goed aangesloten of misschien zelf afgesloten in de CV? Na het plaatsen is deze nog nooit uitgeprobeerd, aangezien de keuken reeds was uitgebroken.
Dus, met andere woorden, moet er druk op de heetwaterleiding staan, vanuit de CV, of word het water pas uit de CV gezogen, op het moment dat er een mengkraan is aangesloten?

Vast bedankt voor een antwoord.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #2
Op de heetwaterketel leiding staat normaal ook druk.
Ik gok dat de inlaatcombinatie onder de ketel in de koudwaterleiding dicht staat.
Groeten b
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #3
Heeft u wel warmwater uit de douche kraan?? Zo nee, dan zal idd de inlaat combinatie onder de ketel dicht staan.

Heeft u wel war water uit de douche, dan zal er ergens onderweg naar beneden een kraan zitten die dicht staat (denk aan een kelderkast, daar zaten vroeger meerdere kranen voor warme n koud water)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu