Bobbel in waterleiding

DennieNL

 • #1
Hallo,

Vandaag kwam ik er per toeval achter dat een waterleiding die naar een H-blok loopt van een radiator, een bobbel heeft en het lijkt ook wat gescheurd. Ik weet niet hoe lang het er al zit. Er is nog geen sprake van een lekkage. Omdat ik natuurlijk geen zin heb in een lekkage heb ik contact opgenomen met de installateur en een foto gestuurd: in zijn reactie vertelde hij dat het de bovenmantel is en dat het geen kwaad kan. Er zit dan wat vocht tussen de buitenmantel en binnenmantel en dit gebeurd vaker, aldus de installateur. Voordat ik deze reactie kreeg had ik ook al contact gehad met de lokale loodgieter en hem de foto gestuurd en hij zei om dat niet te lang te laten zitten. De lokale loodgieter komt maandag langs, maar ik heb nu twee scenario's dus ik ben ook benieuwd naar de mening van professionals op dit forum. We hebben trouwens stadsverwarming.

Alvast hartelijk bedankt voor het meedenken.

IMG_5493.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #2
Dit is een potentieel waterballet. De buitenmantel scheurt niet zomaar.

Vergelijk het met je fietsband: Als daar een bobbel op zit (door een scheur in de buitenband) weet je ook dat je beter rechtstreeks naar de fietsenmaker moet rijden.
 
 • Like
Waarderingen: Jackd en Lange Herman

The headhunter

Specialist Elektra
 • #3
De binnenvoering is lek en heeft water door de aluminium laag gedrukt tot de buitenmantel.Dat icm stadsverwarming geeft een enorm waterballet als hij knapt, dit moet niet lang zo zitten.
 

Auto-Geen

 • #4
Is gevolg van een mechanische beschadiging van de buitenmantel. Door het warm worden laat de lijmlaag los en gaat het open staan.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
 • #5
dit dient inderdaad aangepakt te worden dit is geen kwestie van of die gaat lekken maar wanneer
 

DennieNL

 • #6
Hartelijk bedankt voor de reacties. Het bevestigd mijn gevoel dat het zo niet kan blijven en het is dus goed dat ik iemand er voor laat komen.

Ik heb er weinig verstand van, maar heeft iemand enig idee of dit een beetje makkelijk op te lossen is? Ik vind het fijn als ik weet waar ik een beetje rekening mee kan houden.

Ik laat jullie maandag sowieso even weten hoe de loodgieter het aangepakt heeft.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #7
Wanneer je het laat doen is het niet logisch dat de forumleden je gaan vertellen wat er moet gebeuren en of dat al of niet makkelijk zal zijn. Dat is aan de loodgieter om ter plaatse te beoordelen. Je weet tenslotte niet of hij nog andere (op de foto niet zichtbare) zwakke plekken zal constateren of dat dit het enige probleem blijkt te zijn.

Dus ik zou zeggen: laat het lekker aan de loodgieter over!
 
 • Like
Waarderingen: Walker

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #8
Auto-Geen schreef:
Is gevolg van een mechanische beschadiging van de buitenmantel.
Het zou mij niets verbazen als dit bij het leggen van de vloer is ontstaan... De vloer ligt ook veel te strak om de leidingen.
 

DennieNL

 • #9
De vloer is afgelopen vrijdag gelegd en ik heb het afgelopen donderdag geconstateerd. Dus het zou kunnen dat ik het zelf heb gedaan afgelopen maandag bij het verwijderen van het laminaat of dat het gebeurd is bij het egaliseren afgelopen dinsdag. Of het zit er al 10 jaar. :) Hoe dan ook, Kees heeft gelijk: ik laat het aan de loodgieter over.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu