Waterleiding onder vloerverwarming

Ferry Cool

 • #1
Ik heb een vraag over het aanleggen van vloerverwarming op de begane grond, waaronder dus ook de keuken.
In de kruiprumte onder de betonnen keukenvloer 'hangt' een waterleiding. Normaal gesproken laat men dit soort leidingen waarschijnlijk de zijkant van het huis mee lopen, maar deze waterleiding steekt als het ware over naar de andere kant van de keuken. Geen probleem.
Maar we willen ook vloerwarming doorleggen van de huiskamer naar de opengebroken keuken. Als er een waterleiding in de vloer zit moet je daar zo'n 70 cm omheen leggen zegt men.
Maar hoe zit dat als de waterleiding dus onder de vloerverwarming of vloer 'hangt? Is er dan ook gevaar voor legionella etc? Een betonnen vloer is natuurlijk een bepaalde dikte en er zitten nog wat uitsparingen onder de vloer voordat de waterleiding daaraan bevestigt zit... maar toch? Kan het kwaad? Of moet de leiding omgelegd worden?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • AvDijk

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Dan hebben we het dus over een waterleiding in de kruipruimte. Zou ik me geen zorgen om maken. De vloerverwarming hoort zo geïsoleerd te zijn dat je niet de kruipruimte gaat opwarmen...
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu