Waterdicht maken inloopdouche - betonstuc

ST220

  • #1
Advies gevraagd mbt. waterdicht maken van de badkamer. Muren zijn gestuct. De vloer is geëgaliseerd met egalisatie.

Ik wil de badkamer waterdicht maken. Nu heb ik Eurocol (paars/roze) gebruikt om de vloer en wanden in te smeren.

1. Er moet nog kimband in alle hoeken met nog een laag eurocol in de hoeken. Hierna ga ik de vloer tegelen. 60x60cm.

2. De wanden wil ik met beton stuc stucen. Moet ik alle wanden opnieuw laten stucen, over de eurocol heen? Of kan ik de betonstuc gewoon over de ingesmeerde wanden aanbrengen?
Of moet er nog een fase waterdicht 'iets' over de douchemuur na de eurocol behandeling?

Graag tips, tops.

Alvast bedankt.
IMG20220504002007.jpg
IMG20220504002024.jpg
 
Laatst bewerkt:

ST220

  • #2
Overigens moet ik het afschot naar de drain toe nog maken.

IMG20220504002016.jpg
 

Blof-fan

  • #3
Je hebt nu zo te zien alle wanden en de vloer al ingesmeerd met eurocol kimpasta? Alleen ziet het er op de foto uit alsof je tot een bepaalde hoogte de kimpasta hebt gesmeerd?
Zeker in het douche gedeelte zou ik dan de gehele wand van boven tot onder insmeren om een goede waterkerende laag te creëeren in die douche. Misschien overbodig, maar als je toch bezig bent...Baat het niet dan schaadt het ook niet :wink:

Die kimpasta opzich vormt al een waterkerende laag, dus nadat je straks de kimband in de hoeken hebt aangebracht met nog een laag kimpasta hoeft er volgens mij niet per se nog een extra waterdichte laag toegevoegd te worden.
Bovendien is betonstuc (mits het juiste product en goed aangebracht natuurlijk) als ik me niet vergis al een waterdichte laag en ik meen me te herinneren dat die betonstuc meestal afgewerkt moest worden met een toplaag om het te sealen, wat het ook nog beter waterdicht maakt, maar dat weet ik niet helmaal 100% zeker. Wellicht is die sealer ook afhankelijk van welk product je gebruikt.

Waar je misschien wel op moet letten is dat de uiteindelijke betonlaag bij die betonstuc redelijk dun is en je alle oneffenheden die eronder zitten ziet.
Mij is eens verteld dat je moet zorgen dat je wand 100% vlak en glad is voordat je met die betonstuc bezig gaat. Dat is alleen maar een afwerklaag waarmee je nagenoeg niets kunt verdoezelen.
Die kimpasta geeft meestal wel wat oneffenheden, dus wellicht is dat nog even iets om bij stil te staan...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu