Inloopdouche waterdicht maken om ook als bad te gebruiken

Marijnhuijbers

  • #1
Ik heb een (vrij grote) inloopdouche in de badkamer. de zijwanden worden rechts, achter en links gevormd door de betegelde wanden van de badkamer. aan de voorzijde is de douche zo breed dat er aan de linkerzijde een betegeld muurtje is geplaatst tegen de linker muur (van ca 1.70 m hoog,, zodat er een opening is van ca. 65 cm tussen dit muurtje en de rechter zijmuur). De douche heeft tussen dit muurtje van 1.70 m hoog en de rechter muur ook een drempel van ca, 1 cm.

nu krijgen wij een kindje en dan is het leuk om een bad te hebben. Nu vroeg ik mij af of het mogelijk is om een waterdichte deur in de douche te plaatsen, zodat de opening tussen de rechter muur en het muurtje van 1.70 m hoog waterdicht kan worden afgesloten en er door het dicht doen van de deur feitelijk een bad wordt gecreëerd dat wordt afgesloten door de 3 zijwanden van de badkamer, de muur van 1.70 m hoog en door de deur tussen die muur en de rechter zij muur.

Weet iemand of dat - op niet al te prijzige wijze - mogelijk is?

Alvast bedankt voor de reactie!
 

Droid

  • #2
Lijkt me niet mogelijk op een betaalbare manier.

Voor een 150 euro kun je een bad kopen, plus kosten voor 't plaatsen en aansluiten. Daarvoor heb je geen waterdichte oplossing zoals je omschrijft.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Om een klus-oplossing aan te dragen: Koop een grote speciekuip! Het mooist is dan zo'n witte, van stucadoors :)
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Dat is inderdaad niet op een goedkope manier te maken.
Buiten het feit, dat je dan een douchepaneel op maat moet laten maken, die ook voorzien is van waterdichte profielen, zit je nog steeds met de reeds betegelde wanden.
Want die zijn ook niet waterdicht.
Dan zou je alle tegels er af moeten halen, en eerst een waterdichte ondergrond aan moeten brengen, dan weer opniew betegelen, en waterdichte 2 componenten voeg moeten gebruiken.

Ook zul je een andere afsluitbare afvoer moeten plaatsen.

Dus al met al zou het een hele kostbare aanpassing worden.

Dan is de oplossing van de speciekuip goedkoper. :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu