Afschotprofiel inloopdouche waterdicht maken

Knuppel

  • #1
Hoewel belachelijk duur, overweeg ik onderstaand afschotprofiel om tegenaan te tegelen. Mijn inloopdouche grenst aan 1 kant aan de muur, de andere aan de glaswand. Dit profiel lijkt me ideaal voor de glaswand zijde.

Maar hoe werk ik de glaswand af? Normaal ligt het profiel op de tegels dus lijkt het me niet zo'n ramp, maar nu ligt de glaswand feitelijk onder de tegels.

Is het de bedoeling dat de glaswand ter hoogte van het profiel wordt afgekit? Zo ja moet dit aan beide zijdes? (lijkt mij wel anders loopt het water via de binnenzijde van het profiel naar de open uiteindes? Op het plaatje zie ik geen kit op het glas zitten.



 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Inderdaad aan 2 kanten goed af kitten.
 

Niek-bcn

  • #3
Ik heb dit profiel ook gebruikt voor mijn douche. Transparante kit in het profiel gedaan voordat ik de ruit erin heb gezet en vervolgens de beide kanten nog afgekit. Werkt perfekt. En inderdaad, het profiel is duur. :-(
 

Knuppel

  • #4
Heb besloten uit principe dit profiel niet te kopen. Vind het echt te duur voor een rvs stripje (259 euro!). In de buurt een metaalbedrijf gevonden dat 2 meter rvs hoek-profiel kan maken met 2% afschot, voor 44 euro. De glaswand komt dan koud of het profiel te liggen, en wordt aan beide kanten afgekit.

Of het wordt alleen zijstrip op afschot, en de douchewand rechtstreeks op de tegels. Want de douchewand gaat het hoekje om, en anders gaat het voor m'n gevoel raar uit zien (als maar 1 van de wanden op een profiel staat).
 

Niek-bcn

  • #5
Jeetje die prijs is ook 3x zoveel als dit ik betaald heb en dat vond ik al een hoge prijs. In ieder geval succes ermee.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu