Wasmachine afvoer verplaatsen II

Jona

 • #1
Goedeavond heren.

Ik wil mijn bestaande wasmachine-afvoer gaan verplaatsen. Zoals op de foto te zien is, zit deze momenteel links. (let niet op de wateraanvoer die strak staat, ik heb de wasmachine even aan de kant geschoven om een goede foto te kunnen maken).

De wasmachine komt helemaal rechts te staan. Ik wil de afvoer gaan wegwerken in de cellenbetonblokkenmuurtjes. Ik moet dus de afvoer in een hoek van 90 graden infrezen in de muren.

Ik heb echter een aantal problemen/vragen die ik jullie graag wil voorleggen.

1. Mijn idee was om de afvoer van de CV-ketel (achter het expantie-vat) te verlengen, daar de muur in en de hoek om, ik kom dan rechts op mijn 2e muurtje echter een stuk hoger uit dan dat ik nu links mijn sifon heb zitten. De pijp boven de sifon is nu 80 cm, dit zou dan minder dan 50 worden. Is dit een probleem?

2. Is de hoek van 90 graden in de muur een probleem? kan ik deze gewoon infrezen en weer dichtsmeren?

3. De witte sifon (zie foto) moet denk ik blijven zitten, mijn wasmachine zit dan dus achter twee sifons. Is dit een probleem?

4. Behalve een Wasmachine komt er ook een fontein rechts te hangen (voor sporadisch gebruik) kan ik de afvoer hiervan met een 45-graden aansluiting laten aansluiten op het gedeelte boven de sifon van de wasmachine?

Morgen (zaterdag) heb ik een sleuvenfrees in huis om electriciteitsleidingen te frezen, het zou mooi zijn als iemand wat zinnigs kan zeggen over vraag 1 en 2, dan kan ik met een gerust hart die sleuf maken.

Tips zijn welkom! En natuurlijk alvast bedankt

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Het is te proberen om het volgens de tekening op te lossen, de verlaging van de pijp vormt tevens de sifon.


  Gezien de opbouw van de afvoer lijkt het me niet goed mogelijk het onderste grote t-stuk te vervangen, dat lijkt me het beste, u kunt dan een nieuwe pijp onder de nadere door leggen, een dubbele sifon kan niet, dat levert gegarandeerd problemen op.
  Ook de dubbele bocht om door de wand te gaan gaat niet goed, bovendien is de aansluiting ervan moeilijk te realiseren.
   

  Jona

  • #3
  Bedankt voor je antwoord,

  Op de hoofdleiding zie je 2 splitsingen, de bovenste gaat naar de cv, de onderste naar de wm-afvoer waar hij nu zit. Ik zat te denken om de onderste splitsing te draaien:  Maar links buiten beeld komt een bad en deze zou ik natuurlijk mooi op de onderste splitsing kunnen zetten, daarom gebruik ik liever de bovenste. Ik vind het niet erg als de constructie onder de cv, met de witte sifon, anders aangelegd zou moeten worden.

  Als ik je tekening begrijp kan de verlaging van de pijp dienen als sifon, dit zou betekenen dat ik op de plek waar de wasmachine komt te staan die sifon niet meer nodig heb:  Zoals je ziet komt de WM rechts te staan waar mijn rode lijn eindigt. Het is overigens een 10 cm dikke muur, dus een sleuf van 45 mm diepte erin is geen probleem.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Wat mij het beste lijkt is dat de condensafvoerdoor getrokken word naar bestaande afvoer aan de linker kant dan kan de syfon onder de ketel weg

  De oude condens afvoer aan sluiting door trekken als wasmachine afvoer.


  Want als je hem op condens afvoer knoopt en dat raakt wat verstopt (heb je vaak dicht slippen) stroomt het onder de ketel over.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu