Wasdroger condensator

Jelto

  • #1
Goedemiddag,

Helaas werkt onze wasdroger niet meer. In plaats van een monteur te bellen ben ik met Google en gezond verstand zelf aan de slag gegaan:

De wasdroger gaat aan maar draait niet. Met aanzwengelen draait de moter weer en het programma. Ik neem aan dat de aandrijfcondensator kapot is?

Nu ben ik op zoek naar een nieuwe condensator maar ik vind geen een online met het vermogen 8.5uf. Mag ik "zomaar" een van 9 plaatsen zonder brandgevaar of andere nare omstandigheden?

Alvast bedankt.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat zijn de gegevens van de machine? Merk + type + productnummer of servicenummer?

Die condensator op de afbeelding heeft een veiligheidsklasse P2. Dat betekent dat als ie onverhoopt sluiting mocht geven, hij niet in brand kan gaan. Een veilig gevoel voor een droger met wasgoed erin.

De meeste universele motorcondensatoren die je op het internet vindt hebben een beveiligingklasse P0 of er staat niets op (dan ook P0). Dat is een heel stuk minder veilig.

Op zich is het geen bezwaar als je er een condensator van 9 µF voor in de plaats zou zetten. Wijkt ca 6% af en dat is niet bezwaarlijk. Maar een originele vervanging is naar mijn mening altijd beter vanwege die veiligheidsklasse. En met behulp van de machinegegevens is het misschien nog wel te achterhalen welk bestelnummer dat onderdeel heeft. :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu