Waar kabels trekken in muur

Floater

  • #1
Beste Mensen,

Waar kan ik het beste mijn elektra kabels leggen. De plaats van de toekomstige keuken heb ik duidelijk aangeduid en de plaats waar ik stopcontacten zou willen heb ik aangeduid met rode kruizen.

Nu mijn elektra kast staat in het groen. Ik heb boven deze ruimten een niet gebruikte zolder en er onder een kruipkelder. Ook komt in de keuken een houten wand van mdf op een 4 cm van de bestaande muur ( aangeduid in het groen ).

Zou ik via de zolder gaan of de kruipkelder ?

Nu stel ik ga via de kelder.. hoe kan ik dan mijn flexibele leiding netjes wegwerken van het vertrek naar de kelder a naar b? Gewoon schuin boren? Of recht omhoog en dan weer eerst door de vloer en dan vert. omhoog?









Mvg,

Ben
 

Pepjo

  • #2
Ik zou het wel weten en voor mijn rug kiezen : dus niet kromgebogen in de kelder maar over de zolder,waar je de ruimte hebt . Ben je ook die betonvloer kwijt ( tenzij je ook een betonnen zoldervloer hebt .. :mrgreen: )
 

Gerrit

  • #3
Er is niets op tegen om met kabels door de kruipruimte te gaan.
Als je schuin wilt boren, moet dat vanuit de kruipruimte, anders kun je met de machine niet weg.

Bedenk dan wel dat je een scheidingstrafo voor de machine moet gebruiken. (Voor de looplamp trouwens ook) Het kan n.l. gevaarlijk zijn om met de machine een vochtige nauwe ruimte in te gaan.

Gemakkelijker is het dus om vanuit de keuken, vlak bij de muur. recht naar beneden te boren en dan een klein stukje van de dekvloer weg te halen. Dat kan gewoon met de boormachine.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu