Hoe kan ik weten waar deze TV-kabels (coax) naar toe leiden?

Pinotje

  • #1
Hoe kan ik weten waar deze TV-kabels (coax) naar toe leiden?
Ik kan namelijk in het huis nergens vinden waar het uitkomt?

De twee TV-kabels (op de foto) zijn sowieso geen Ziggo Overname Punt want die groene kabel is al in gebruik. En bovendien zijn de kabels witgrijs van kleur.



 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat is het voor een huis? Meerdere etages/appartementen/woningbouwwoningen naast elkaar? 60'er tot 80'er jaren?

Vroeger, voor de komst van Casema/Ziggo e.d. was het heel gebruikelijk dat een appartementengebouw of rij huizen van de woningbouw zgn. centraal antenne had(den). Dan was er een gemeenschappelijke antennesysteem, een versterker en een bekabeling. Die bekabeling liep dan van woning/appartement naar woning/appartement (doorlusdozen).

In elke woning had je dan zo'n doos, waar een zelfde stopcontact op zat als nu nog veel voorkomt: een radio en een tv aansluiting.

Dit lijkt erop dat het zoiets is geweest, maar is natuurlijk van afstand niet met zekerheid te zggen.
 

Pinotje

  • #3
Hoi Kees,

Het huis betreft een rijtjeswoning en het huis is gebouwd in 1968.

Aha, maar als het inderdaard een Centrale Antenne betreft, kan ik er dan nog wat mee? Of is het eigenlijk nutteloos aangezien ik ook een groene coax kabel (overname punt) heb?

Gr,
Pino
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Grote kans dat het andere eind bij de buren links en rechts uitkomt....
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Naar mijn idee zal het nutteloos zijn omdat, zelfs al zou de bekabeling in een andere kamer uitkomen, deze toch niet aan de huidige normen zou voldoen. En dan gaat het vooral om het instralingsprobleem van het Digitennesignaal en van allelei mobiel spul. Van afstandsbedieningen tot aan draadloze thermostaten etc.
 

Pinotje

  • #6
Indien deze kabels bij mijn buren komen, zou ik bijvoorbeeld een "coax naar ethernet" adapter kunnen gebruiken om bijvoorbeeld LAN-netwerk op te zetten voor LAN-party? :roll:
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
Geen idee of dat werkt en of die kabels gescchikt zijn. Ik meen me te herinneren dat de norm van de 10 Mbit coax ethernet kabels 50 Ohm impedantie was (lang geleden voor mij), de coax van radio/TV is 75 Ohm. Krijg je reflecties in de kabel en dus slechte overdracht of het werkt helemaal niet.

Ik zag wel van die speciale kastjes voor omzetting van Gbit utp naar (moderne) coax, maar daarvoor lijkt me die kabel niet goed genoeg. En die kastjes zijn ook niet echt goedkoop.

Kun je net zo goed wifi gebruiken.

Of een gaatje door de muur en daardoorheen UTP. :wink:
 

Blauwbloes

  • #8
Pinotje schreef:
coax naar ethernet" adapter kunnen gebruiken om bijvoorbeeld:
Een adapter is zelfs niet nodig. Ethernet is van start gegaan met coax als medium. Veel oude Ethernet PCI/PCMCIA kaarten hebben die coax aansluiting nog altijd.
Kees schreef:
Geen idee of dat werkt en of die kabels gescchikt zijn. Ik meen me te herinneren dat de norm van de 10 Mbit coax ethernet kabels 50 Ohm impedantie was (lang geleden voor mij), de coax van radio/TV is 75 Ohm.
Klopt, maar met een matching pad is dat ook weer van de baan. Bovendien heeft dit over kortere afstanden nauwelijks enige betekenis.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu