Vragen vloerverwarming

Chathanky

  • #21
Ja het opwarmen duurt langer, echter is het wel verstandig om onder je beton isolatie aan te brengen, in de kruipruimte als die bereikbaar is en als je die überhaupt hebt.

Het niet isoleren heeft geen effect op de warmteafgifte in de te verwarmen ruimte maar wel in de Kruipruimte en die hoeft niet warm te worden. Het kost dan ook meer energie.

Het je geen kruipruimte en is de vloer op zand gestort dan gaat dit wel heel veel tijd en energie kosten. Dan moet je het echt niet gaan uitvoeren zonder isolatie.
 

Scoupevo

  • #22
Ik heb beton op zand inderdaad, of beton op isolatie en isolatie op zand.. is maar net hoe je het bekijkt denk ik. isolatie is 10cm.

daar krijg ik toch geen problemen mee?
 

Chathanky

  • #23
Als er tussen het beton en zand isolatie zit van 10 cm is het geen belemmering om daar vloerverwarming aan te leggen.
Het beton is zeg maar gescheiden van de zandbodem. Je warmt de betonvloer mee die werkt al een warmtebuffer.
Als je nu ook een zandbodem mee moet verwarmen is die buffer wel heel groot.
Houd wel rekening dat het verwarmen van het beton ook tijd kost. met een uurtje is die nog echt niet warm. :mrgreen:

Een dunne noppenmat bevat ook een isolerend laagje en dit verkort de aanwarmtijd van je dekvloer. Na lang verwarmen wordt uiteindelijk je betonvloer ook wel warm en duurt het afkoelen van de vloer wat langer.

Het is verder zeker geen groot probleem.
 

Scoupevo

  • #24
Nou ik snap dat je bedoelt dat het lang duurt met het opwarmen van het beton.. maar ik heb denk ik als voordeel dat het mijn eerste huis is en ik er nog niet woon.. wil naar mijn twee weken offshore de leidingen leggen en de dekvloer storten, dan naar enige tijd kijken of ik de natuursteen kan plakken.. en dan kan ik nog wel 4 weken wachten met het opstarten van de vloer verwarming.. ketel heb ik ook nog niet, dus die moet ook nog komen..

dus voorlopig is het nog niet bewoonbaar ;) en met voordeel bedoel ik dus dat het niet gelijk warm hoeft te zijn, en ik makkelijk in stappen omhoog kan gaan.

mag je trouwens met een kunststof gasleiding naar de zolder? als hij achter de gipswand zit?
 

Scoupevo

  • #25
Nog even een vraag, die constructeur die mij langs was zei tegen mij dat de vloerverwarming van de badkamer op de retour moest van de radiator.
maar "moet" dat? heb namelijk nog 3 groepen vrij op de verdeler en lijkt mij toch handiger om het daarop aan te sluiten.


mvg
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu