Voordeur sluit niet goed

Pookster

  • #1
Onze voordeur sluit niet helemaal goed en ik vraag me af of dit verholpen kan worden met het verplaatsen van de scharnieren.

De situatie is als volgt. Als ik buiten sta, dan zitten de scharnieren aan de linkerkant en is de ruimte tussen de deur en de kozijnstijlen als volgt:

linksonder en rechtsonder sluit de deur prima, praktisch geen kier. Linksboven is de ruimte 6mm en rechtsboven is deze 11mm

Hierbij moet gezegd worden dat zowel de deur als het kozijn recht zijn.

Rechtsboven is dus de meeste ruimte. Is het niet zo dat, als ik bijvoorbeeld het middelste en bovenste scharnier iets verplaats, de deur bovenin in de volledige breedte meer naar het kozijn wordt getrokken. En niet alleen die rechter bovenhoek?

Hopelijk is het probleem en de situatie duidelijk geschetst.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
De deur moet dus aan de bovenzijde naar de sponing toe komen.
Als er verschil is tussen scharnierkant en de kant van het slot, dan staat het kozijn scheef of de deur is iets krom getrokken.
Verplaats je het scharnier 6mm naar binnen dan kom je, dacht ik, aan de rechterkant nog steeds een aantal mm te kort.
 

Pookster

  • #3
Klopt inderdaad wat je schetst. Als ik het scharnier 6mm naar binnen plaats, dan hou ik volgens mij aan de rechter zijde nog een kier van ongeveer 5 over.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Controleer of de schroeven van de scharnieren goed vast zitten, zitten die dan kijken of er speling in de scharnieren zit, dan nieuwe scharnieren plaatsen, ook een klein beetje speling is voldoende voor een flinke kier.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu