Driepuntssluiting op voordeur

Bprosman

  • #1
Op mijn voordeur zit een slot met een driepuntssluiting. Nu merk ik de laatste tijd steeds vaker dat met het openen van de deur het slot "dol" lijkt te draaien, de sleutel gaat wel rond maar ik voel geen weerstand en met het slot gebeurt ook niets. Blijf ik dan draaien dan "pakt" hij wel weer maar moet de sleutel een keer of 15...20 ronddraaien om de deur open te krijgen.
Vanaf de binnenkant lijkt het iets beter te gaan.
Moet ik dit zoeken in de cylinder ? Het slot zelf ?

Ondanks dat de slotplaten er af zijn, de schroef van de cylinder er uit is krijg ik de cylinder er niet uit, (weet dat ik de sleutel een tikje moet draaien) en durf ook niet te hard te slaan.

Alvast bedankt voor de antwoorden.
Groeten, Bram
 

Ralph

  • #2
Cilinder lijkt me sterk, maar als je denkt dat het aan de cilinder ligt i.c.m. het niet uit het cilindergat kunnen krijgen zou je met een voelerplaatje dat kunnen checken.

Pak blad25 ofzo van de je voelerpak en steek die naast de cilinder en draai aan de sleutel, is de cilinder heel dan blokkeert het voelerplaatje het schotje. Blokkeert er niks, breek dan de cilinder middendoor.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Zit de cilinder klemvast of kun je hem wel een klein beetje bewegen?
 

Bprosman

  • #4
Ik kan de cylinder wel een paar mm in en uit schuiven, zal straks eens met een voelerplaatje proberen. Gisteravond nog even met WD40 aan de gang geweest. Op slot draaien vanaf de binnenkant (zelfde cylinder) lijkt nu een stuk beter te gaan dan vanaf buiten, vanaf buiten nog steeds "dol" , raar trouwens als het de zelfde cylinder is of niet ?

Door de midden breken, doe ik dat door er een forse baco of sokkentang op te zetten ?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Idd bahco en of sokkentang/waterpomp tang op de cilinder zetten, indien mogelijk 2 tangen gebruiken, geeft minder schade aan de deur.
Tangen tegen elkaar in draaien, paar keer heen en weer en de cylinder breekt in 2 stukken.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
Met je duim de cilinder aandrukken en dan de sleutel langzaam verdraaien, dan zou je moeten kunnen voelen wanneer de meenemer zo staat dat de cilinder eruit kan.
 

Bprosman

  • #7
Even een update. De cylinder zat zo strak in het slot dat alleen het dunste voelermaatje er tussen paste en dat was dan weer te dun om te voelen waar de meenemer zat. Stoute schoenen aangetrokken en met de sokkentang de cylinder afgebroken (stond er verbaasd van hoe gemakkelijk dat ging :? ). Slot maar meteen nog wat extra gesmeerd en nieuwe cylinder er in. Er zit op de laatste slag (waarmee de deur ook daadwerkelijk open gaat) een klein beetje een zwaar punt maar is verder weer prima af te sluiten vanaf de buitenkant. Voor iemand die vanaf zijn jeugd 17 woninginbraken heeft meegemaakt (waarvan de laatste 2 terwijl ik boven lag te slapen) weer een gerust gevoel :) Iedereen bedankt voor de hulp en commentaren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu