Vochtige kruipruimte isoleren?

Jelte Kooistra

  • #21
Ik controleer de kanalen regelmatig en haal de spinraggen weg. Je geeft aan dat de kruipruimte dan niet vochtig kan zijn. Dit is dus wel het geval. Waar zou dat dan aan kunnen liggen?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Tiho

  • #22
Hoge grondwaterstand in combinatie met gezakte veengrond onder andere.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #23
Het is een misverstand hoe dat zit met een vochtige kruipruimte. Zodra mensen ergens in die ruimte druppels zien hangen is die kruipruimte vochtig. Het is een ingewikkeld verhaal. Ideaal voor de marketing.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #24
Beetje kort door de bocht: Als er meer vocht de (kruip)ruimte in komt dan dat er afgevoerd wordt dan wordt het er vochtig. Beter ventilatie kan dat oplossen.
Folie, schelpen, isolatiekorrel ook, maar bij o.a. korrels en schelpen wordt een loodgieters klus over bijvoorbeeld 5 jaar ineens een stukje lastiger.
Folie is leuk bij een (riool) lekkage: dan krijg je een zwembad in de kruipruimte, hoewel dat gelukkig niet vaak gebeurt.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #25
EPS parels gaan drijven in de kruipruimte als het grondwater omhoog komt. Ze vormen dan weliswaar een laag op het water, maar voorkomen niet dat er een laag water onder de korrels ontstaat.

Je schrijft dat het kruipluik in de trapkast zit en dat daardoor schimmel ontstaat. Dat is niet zo verwonderlijk, zeker als de trapkast ook niet verwarmd is en wellicht ook nog een koude buitenmuur heeft.

De meest doeltreffende oplossing is het plaatsen van een goed geïsoleerd en ook dampdicht kruipluik. De vochtige lucht kan dan niet meer de trapkast inkomen. Het is immers veel effectiever en efficiënter om het relatief kleine kruipluik af te dichten, dan dat je over de gehele oppervlakte van de kruipruimte een waterlaag gaat afdekken met parels. Waarvan je dan ook nog maar moet afwachten of de luchtvochtigheid boven de parels niet alsnog erg hoog blijft met als gevolg dat je schimmelprobleem blijft bestaan.

Water in de kruipruimte hoeft echt geen enkel probleem te zijn met een geïsoleerde betonvloer.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #26
Als het kruipluik geen lucht lekt komt er geen vocht op de muren van de trapkast. Een warmtestroom gaat altijd van warm naar koud.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu