Vocht rond gipsplaat

Jospenx

 • #1
Hello, vraagje:

Bij onze houtskeletbouw uitbouw is de buitenzijde even tijdelijk dichtgezet tot de stenen komen. Nu is een stuk afscherming losgekomen door de wind. (Is vervolgens weer netjes vastgezet, tevens PUR in de kier en goede alu tape tot ca 50 cm hoog dus de oorzaak is100% zeker weg).

Helaas heeft de regen een uurtje of 4 via een kier naar binnen kunnen waaien en zag ik dat de gestorte plafondvloer enkele vochtige plekjes had.

Ik weet dat ik er vroeg bij was, heb direct na de afdichting aan de buitenzijde een straalkachel binnen neergezet. Na 1 nacht is de vloer weer kurkdroog.

Nu weet ik dat er dus een klein plasje vocht heeft gelegen en dat dit voor een deel omhoog is getrokken in de osb plaat + de gipsplaat daarop.

Ik heb nu 4 gaten geboord (onder de plint hoogte, langs de vloer) om te kijken hoe erg vochtig eea was. De 1e twee cm van de gipsplaat zijn wat donkerder, daarboven is alles droog.
(Overigens maar op 1 van de 4 plekken, de rest is minder vochtig)
Ook de houten plaat lijkt droog te zijn (droge vezels uit boorgat).

Ik heb dus een aantal gaten geboord en heb daar de straalkachel even voorgezet, dat wil ik vandaag nog dken tot de gipskleur weer wat witter is.

Wat is jullie inschatting? Droogt dit zo wel goed? Het lijkt mij als leek zeer onschuldig, maar wilde het even voorleggen.

Maandag komt er een vloertje in.

Dank vd advies!
20210504_164503.jpg
20210504_164508.jpg
20210504_154425.jpg
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jospenx

  • #2
  edit: Heb zelf voor alle zekerheid toch over de gehele breedte de onderste 3 cm weggesneden tot 100% droog gips. Vervolgens een houten lat op mat gezaagd die ik ga inzetten. Nu kan zowel de OSB als gipsplaat even goed een weekje drogen. Plint erover en klaar.
   
  Laatst bewerkt:

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu