Vocht of verzakking

Martin1969

  • #1
Ik woon in een jaren 50 rijtjes huis. Anderhalf jaar geleden is er een dakkapel geplaatst. Een half jaar geleden is aan één kant het dak vernieuwd. Toen het dakkapel geplaatst werd, was er opeens een deur op de eerste verdieping die klemde. Nadat ik deze geschuurd had, wad het opgelost, maar nu klemt ie weer. Ik ontdekte sinds een paar maanden op heel veel plekken in huis barsten in het stucwerk op overgangsplekken (tussen deurposten en muren, tussen raamkozijnen en muren, tussen muur en plafond, op een hoek ussen twee muren). In de kelderkast is het het ergste daar zitten diepe barsten, scheuren in het sucwerk, daar is het ook relatief vochtig. Maar op alle verdiepingen zie ik verschillende plaatsen barsten in het stucwerk en ook in het hout van een deurpost. Boven de deurpost van de deur op de eerste verdieping die klemt zit ook ruimte tussen de post en het stucwerk.

Ik vraag me af of dit kan ontstaan door een verzakking, of door vocht, of komt het omdat het huis zich opnieuw moet 'zetten' na het plaatsen van het dakkapel? Ik heb de buitenmuren van buiten goed bekeken, maar daar zie ik geen scheuren.
 

Jacquesplafond

  • #2
Zoiets moet je eigenlijk beoordelen op basis van wat je ziet. Er lijkt mij op afstand dus geen echt zinnig oordeel over te geven.

Maar als ik moest gokken op basis van je verhaal, zou ik denken aan een verzakking. Omdat je in een rijtje woont, zouden je buren er ook last van kunnen hebben. Informeer eens bij ze, zou ik zeggen.

Succes.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Schakel een bouwkundige in, dit soort vragen kunnen op dit forum niet beantwoordt worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu