Vochtige waterput, een begin

Gilles0181

 • #1
Ik heb (of had?) een behoorlijke vochtige waterput. Ik heb er een tijd geleden al schelpen in gegooid maar heb niet het idee dat dit veel gedaan heeft. De schelpen liggen er nog steeds in overigens. De waterput ligt vrij dicht tegen onze voordeur en ik gok dat het condens is. Toen ik bijna letterlijk door de plank zakte besloot ik om een nieuwe plank te maken, maar dit keer niet van multiplex maar van betonplex.

Afgelopen weekend plankje gehaald, uiteraard mezelf gesneden aan de scherpe randjes en vandaag tijdens de lunch de mat opgelicht, oude plank eruit; daar waar mogelijk de zaak dichtgepurt (goed gekeken of dit niet bewust geplaatste ventilatiegaten waren) en vervolgens de mat schoongemaakt.

Hieronder zien jullie het resultaat zo ver met links de beschimmelde plank en rechts de schone mat, pur en de nieuwe plank.

Twee vragen:
 • Rondom IN de put zit geen isolatie (ook niet in de kruipruimte zelf, tegen de muur aan) en ik zou graag horen of dat nog extra zou helpen.
 • Eventueel twijfel ik ook nog om een plaat isolatie aan de onderkant van de plank te kitten.

Tips/tricks?

PhotoGrid_Plus_1605530251473.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Gilles0181 schreef:
  Eventueel twijfel ik ook nog om een plaat isolatie aan de onderkant van de plank te kitten.
  Daar moet je niet aan twijfelen. 10cm EPS aan de onderzijde van die plank maken.
   

  Jackd

  • #3
  Is de kruipruimte droger dan de waterput?
  Zo ja: waterput ventileren met de kruipruimte.
   

  132184

  • #4
  zou het kunnen dat de mat en deksel alles zo goed aflsuiten dat die codens niet weg kan? Zou je eventueel een buisje kunnen steken van buiten de voordeur naar die put?
  Condens is vocht in de lucht, kan uit de grond komen, uit de gang, klein lekje ergens in een koppeling, zal heel moeilijk te vinden zijn en het enige wat je echt kan doen is verluchten, moet zelfs niet geweldig groot zijn, electrabuisje van 16 mm kan al genoeg zijn.

  Na condens komt schimmel, en dat wil je liefst voorkomen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu