Vocht in het huis

Tmoons

  • #1
Hallo,

ik woon in een beneden woning met daaronder een flink diepe kruipruimte (bouwjaar dit alles 1986) ik heb alleen erg veel last van vocht.
Ik ventileer me een ongeluk (heb altijd 2 ramen open, mechanische ventilatie op vol en als het even kan ook de voordeur en de openslaande tuin deuren).

Toch is mijn was altijd muffig, ik krijg het niet droog. Ook was goed in de kast (van de kamer waar 24 uur perdag het raam open staat) is muffig en wordt zelfs "nat" nadat het in de zon droog is geworden.

In mijn kruipruimte heb ik zwarte zeer plakkerige grond (gok op een soort klei) en die is extreem vochtig (nu staat er 10cm water in zelfs)

In de tussen tijd krijg ik een aantal deuren niet meer dicht en heb ik al 2 keer laminaat moeten bij schaven omdat het begon op te zetten.

Is er een manier om te ontdekken waar het water IN het huis van afkomstig is?

Ik ga sowieso de buren vragen hoe het met hun gesteld is. (dit zijn huizen ontworpen als senioren woningen... nou als die in dit soort vochtigheidsgraden moeten leven..... :roll:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Verzamel eerst alle info over de toestand bij de buren, is het daar ook mis dan kunt u de krachten bundelen en gezamenlijk naar de verhuurder, gemeente of waterschap stappen en vragen om een oplossing.

Wanneer er spraken is van zwarte plakkerige grond is er mogelijk geen goede grond in de kruipruimte gekomen of ze is niet diep genoeg afgegraven door de aannemer.
 

Tmoons

  • #3
Bedankt voor het advies, de buren was ik al van plan te raadplegen.

Maar de grond onder het huis, zijn daar regels voor dan?
En hoe krijg ik als nieuwe bewoner (woon er sinds mei dit jaar) voor elkaar dat dat als nog gedaan wordt?

Overigens is mij wel opgevallen dat kort na de hittegolf in nederland, er geen water was en gisteren voor het eerst sinds langere tijd weer gekeken en toen stond er 10 cm water....
 

Pepjo

  • #4
Inderdaad eerst eens informeren in de buurt. Mocht dit nou nieuw zijn, dan contact opnemen met het waterschap.

Ik weet niet waar U woont, maar het kan zijn dat de grondwaterstand veranderd is door andere bemaling of nieuwbouwprojecten in de buurt die invloed op de grondwaterstand hebben (gehad).
 

Tmoons

  • #5
Ik woon in Haarlem (je weet wel waar ze het grondwater peil verlaagd hebben en toen palen rot kregen in de oude huizen :) ).
Ik ga de buren lastig vallen!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu