Vocht in hal en slaapkamer (nieuwe douche)

Sebas77

  • #1
Beste ....,

Wij hebben onlangs (vorige week opgeleverd) een nieuwe badkamer laten plaatsen. Een van de redenen was dat de riolering niet goed doorliep en aan vervanging toe was.

Nu we eindelijk weer thuis kunnen douchen ontstaan er sinds een week in de hal en slaapkamer onderaan in de hoeken grote vochtplekken. Het stukwerk wat ook nieuw was gedaan laat alweer bijna los. :(

Situatie schets douche:
Douche is over de gehele breedte van de douche gebouwd (1.80 breedt), en heeft twee thermostaten met douche. In de lengte (1.50 lang) is een easydrain geplaatst. Deze is echter iets te hoog geplaatst in de nieuw gestorte vloer, maar de tegelzetter kon dit wel verhelpen door de tegels in iets meer lijm te gaan plakken. Waardoor uiteindelijk de tegels weer gelijk lopen met de easydrain met afschot. Kimband zou niet nodig zijn volgens hem. aangezien het een beneden verdieping (onderste verdieping is half onder de grond) betreft en kimband toch alleen maar gaat rotten.

Nu heb ik de tegelzetter al op de hoogte gebracht van het vocht en mijn vermoeden dat het aan miniscule gaatjes (zitten na eerste keer douchen hele kleine gaatjes in de voegen) in de voegen en kit zou liggen maar dit leek hem niet te kunnen. Ik vraag mij nu af wat mogelijke redenen zijn om dit probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

Of zou het een combinatie van meerdere factoren zijn.

Bijvoorbeeld :
met zijn tweeën douchen
geen kimband
gaatjes in voegen
teveel lijm onder tegel (is dit poreus?)

Als dat zo zou zijn wat moet ik dan nu doen. Of zou het met het dichten van de voegen al opgelost kunnen zijn?
Al met al veel vragen, ik hoop dat iemand hier een idee heeft want wij zijn ondertussen radeloos.?!. :cry:

Met vriendelijke groet,

twee radeloze mensen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Niet zelf aan beginnen!!!!
Terug naar de mensen die het werk gedaan hebben.
Lieden die een badkamer (ver)bouwen moeten deze waterdicht opleveren.
Alleen of met meerdere onder de douche, lang of kort douchen. Het mag niet van invloed zijn. Waterdicht is waterdicht.
Het is aan de bouwers om goed werk te leveren. Veel of weinig lijm wel of geen kimband. het is de keuze en verantwoording van de bouwer.
Een badkamer moet waterdicht te gebruiken zijn.
 

Sebas77

  • #3
Grappig dat u dat zegt, het voorstel van de Tegelzetter was juist om op zijn kosten wat voegsel te halen en het zelf bij te voegen. Ik heb uiteraard aangegeven dat mij dat niet zo handig leek aangezien ik geen vakman ben.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu