Vocht tegels

Ivanbre

  • #1
Hoi
Heb vorige maand op zolder waar mijn wasmachine staat een lekkage gehad in de onderplaat waardoor de machine is gaan lekken (3e verdieping). Lekbakje was snel vol en water is gaan overstromen en naar beneden. Zolder zit boven badkamer. Maanden daarvoor nieuwe badkamer en nu constateerde ik weekjen of 2 erna die donker waren net voor ingang van inloop. Was eerst niet. Vandaag met tegelzetter en nog iemand lopen speuren. Doordat ik van die aqua wanden van de Bauhaus gebruik en over tegels heen heb gedaan vermoeden ze dat het door de dekvloer tussen de aquaplaten (zijn waterdicht) en de oude tegels in de badkamer is gekomen. In badkamer uiteraard overal kimband omdat ik op de begane grond totaal nergens last van de lekkage had. Zolder zit aan straatkant waar badkamer ook zit. Door zolder lekkage leek dat een plausibele verklaring (vorige bewoner wel lekkage gehad op zelfde plek door een lek in oude badkamer dicht bij voordeur. Tegelzetter heeft de tegel eruit gehaald en constateerde inderdaad wat water die lijkt van de muur af te komen (zie foto waar raam zit). Daar heeft het inderdaad lopen lekken door lekkage zolder (druppels). De voegen zijn er nu uitgefreesd en 1 tegel eruit en laten drogen. Maar ja, de tegelzetter zacht kan wel maanden duren voordat het eruit is. Omdat er maar op een paar plekken water zichtbaar is geweest op de muren (kamer er naast wat inmiddels droog is) denkt de tegelzetter met goed drogen een eind te komen.
Heeft iemand ideeën?
Foto met dakraam is waar ik druppels zag die in midden van raam naar beneden vielen. Foto met voegen spreekt voor zich. Verticaal daar boven is de zolder waar water heeft gelegen. Daar achter zitten oude tegels dus water zou via zolder dekvloer “ertussen” kunnen zitten.

13C4B86F-5FCF-47BF-A25B-8C7B456AC913.jpeg 2307657C-F8B4-4E72-A6D3-69D5B6B2E0E7.jpeg 0707757C-641D-4FD9-8AF0-D40ED05A55FE.jpeg
 

Henk253

Vaste Beantwoorder
  • #2
Hoe moeten wij beoordelen via een mini foto.
Enigste wat ik me kan bedenken dat is de douche afvoer want jee douche tegels staan hoger dan de douchevloer.
Anders laat je iemand bij komen die lekdetectie kan uit voeren.
 

Ivanbre

  • #3
Ja ik weet is ook lastig. zag meerdere mensen met foto’s dus ik dacht misschien iemand een tip. Ja het stukje inloop douche is hoger door afschot en daar zit de dorpel. Heb verder geen natte donker voegen alleen daar en mijn vermoeden ging door zolder lekkage. Heb ook water gehad in het plafond van douche. Bedoel je de daadwerkelijk afvoer van de drain. Deze zit links verderop richting de muur maar daar is het ok.
 

Henk253

Vaste Beantwoorder
  • #4
Kijk water is een raar ding kruipt waar het heen kan gaan.
Ik weet je constructie niet maar als de drain aan sluiting tegels/vloer lekt en naar muur kan loopt dan is het te verklaren.
Ik denk dat het niet van zolder komt lijkt me een beetje te.
Heb je foto`s van drain en hoe het is gemaakt daar in de douche ruimte.
 

Ivanbre

  • #5
Ja dacht ik initieel ook niet maar zolder stond echt helemaal blank. Denk wel 6 emmers water. Was serieus wat water. In de lamp in badkamer zat ook water moest alles laten drogen. Mij triggerede dat water via het raam. Bij deze foto’s heb expliciet gevraagd om dikke kitvoeg en twee componenten.

AE56A21F-324C-4FE5-80E0-59312FD51822.jpeg 3FCD4485-22CE-4011-BD90-8270E8A951BB.jpeg 3E9B36B0-22CC-419A-8B9E-A38272FD10A2.jpeg
 

Henk253

Vaste Beantwoorder
  • #6
moeilijk te bepalen zo van afstand.
Zit er kimband afdichting om je drain?
De voegen zijn in de douche nog nat maar dat zal wel komen dat er net is gedoucht
Je voegen buiten douche zijn niet verkleurd.
Als het erg nat is dan moet je buiten de badkamer ook lekkage plekken hebben.
 

Ivanbre

  • #7
Ja kimband overal. Hele badkamer rond om en drain. Ja die voegen zijn nat. Was per abuis vanochtend aangezet. Het is alleen verkleur net bij de dorpel waar die blazer staat. Vandaar mijn theorie via de muur naar beneden in badkamer tussen deze platen en oude tegels en toen badkamer in. Daar was tegel ook beetje hol en die is er opnieuw ingezet. Beneden kurkdroog dus kimband goed zij werk gedaan. Drain was echt goed volgespoten met die twee componenten kit. Blijft lastig. Water doet inderdaad rare dingen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #8
Neem contact op met je verzekering.
 

Ivanbre

  • #9
Vanwege de lekkage die ik heb gehad? Ja al gedaan. Maar zit in een dubio of ik doet nu moet laten drogen of openbreken. Bedankt tot zover
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu