Onzichtbare deel bij de meterkast isoleren ivm kruipruimte lucht en vocht

Johan30nl

 • #1
Hoi allemaal,
Aan de linkerkant van de meterkast is een ruimte waar de badkamer afvoer doorheen gaat (gele buis). Deze ruimte is niet toegankelijk, echter is er in de meterkast linksboven een opening daarnaar toe. Ik heb met een camera deze ruimte geinspecteerd en er zitten wat schimmels. De ruimte geeft een kruipruimte lucht/stank.

Doordat de kruipruimte lucht in de meterkast komt, en vervolgens in de gang, en wij hier last van hebben had ik het idee om isolerende schuimbolletjes erin te gooien, om de kruipruimte lucht enigszins te reduceren.
Kan dit zonder enige gevolgen? Ik neem aan dat de afvoer van de badkamer niet langdurig heet is?

Dank voor het meedenken.

Voor de beeldvorming een tekening van de meterkast met links de ruimte waar de badkamer afvoer doorheen gaat.
1709023045154.png
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #2
Ik zou het linker paneel losmaken, en de openingen rond de rioolafvoer naar de kruipruimte afdichten met purschuim. Losse parels storten gaat hier niet werken, want die zijn niet luchtdicht.
 
 • Like
Waarderingen: Johan30nl

Johan30nl

 • #3
@Walker Dank Walker, dat zou mooi zijn als ik er bij kan. Dan ga purschuim toepassen. Maar ik heb geen idee hoe ik het linker paneel los krijg. Ben bang dat ik het kapot trek/maak :)
Zou hier wellicht een instructie beschikbaar voor zijn?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #4
Plaats even een foto van het paneel, en dan ook een close-up van de boven- en onderzijde.
 

Johan30nl

 • #5
Ik zal een paar foto's maken en morgen posten, dank.
 

Johan30nl

 • #6
@Walker Zie bijlagen. Is het een kwestie van de witte linkerpaneel losschroeven, of meer in de meterkast de MDF paneel los schroeven?
Bij de witte linkerpaneel zit aan de linkerkant nog een latje die je niet los kunt schroeven.

20240301_133010.jpg 20240301_132739.jpg 20240301_132953.jpg linkerpaneel.jpg voorkant.jpg onderkant.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #7
Waarschijnlijk is het los schroeven van het linkerpaneel voldoende.
 
 • Like
Waarderingen: Johan30nl

Johan30nl

 • #8
Ik kreeg hem niet helemaal open door het balkje aan de linkerkant, zag geen mogelijkheid om dat balkje eraf te halen. Maar ik kreeg het voldoende open om erin te kijken, en er loopt toch geen afvoer door. Het was een gekrulde stukje behang wat op de foto en endoscoop deed lijken als afvoer. :)
Een loze ruimte die wel vol schimmel zit. hier en daar schoongemaakt voor zover ik erbij kon. Vloer en zijkant is van beton en voor zover ik kon zien geen opening naar de kruipruimte.

De afvoer zit dus achter de meterkast waar je niet bij kan. Vreemd dat het op deze manier gebouwd is (woning van 2017). Als er een lekkage is dan moet je de meterkast slopen!

Er zit niks anders op dan in de kruipruimte te gaan en vanuit daar de boel dichtpurren om zo de lucht tegen te houden wat in de meterkast komt, kan ik meteen de ventilatieschachten bekijken of het open is.

En dan staat er de vraag nog open waarom het zo vochtig is in de meterkast, en/of er niks lekt vanuit de badkamer aan de achterkant. Ik weet niet of ik hier nog een antwoord op krijg.

Nogmaals dank voor het meedenken.
 

Johan30nl

 • #9
@Walker Ben al iets wijzer geworden, ik was in de meterkast bezig en toen viel er een druppel van boven. Ook zit daar nu een grotere vochtplek op het beton (deze is niet te zien op de onderstaande foto van een paar weken geleden).

In de badkamer alle kitranden, tegels en voegen nogmaals nagelopen en eigenlijk niet veel bijzonders, behalve 1 tegel in de douchecabine waar een kras op zit. Ook de voeg is wat ribbelig. Dus daar ga ik iets over heen doen, om te kijken of de vochtplek in de meterkast verdwijnt.
Verdwijnt deze niet dan lijkt het mij een lekkage en dan moet de woningstichting maar komen.

1711113360939.png
 

Pvr

 • #10
Niet zelf gaan klooien maar de woningbouw het op laten lossen is hun pakje aan
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu