Vocht in de muur na lekkage hoe weet ik dat het droog is?

Ben_D

  • #1
Dag allen,

Mijn buren hadden vorige week lekkage en wij vervolgens de dag erna ook. Het lek zat waarschijnlijk in de ontluchtingspijp van het riool. Deze sloot niet goed aan op de ventilatiepijp naar het dak. Deze leiding sloot niet goed aan en was zeer vochtig (zo ook de vloer er om heen).

Nu hebben we een grote vochtplek in de muur (waar de leiding naar beneden loopt richting het riool). Nu is het lek gedicht zaterdagochtend maar nu woesndag (4 dagen later) is er nog steeds een vochtplek. Er is zaterdag gekeken naar de waterleidingen of deze mogelijk lekte maar met een drukmeting was niet te zien dat er op de warm of koudwaterleiding druk wegliep. Verder stonk de vlek niet dus waarschijnlijk was dat het lek.

Mijn vraag is nu (en ik kan nergens op het internet het antwoord vinden) hoe kan ik controleren of de plek nu aan het opdrogen is? Ik heb een foto van de vlek toegevoegd. Er zijn wel afbladering en "blaren" te zien. Maar ik vraag me steeds af wordt het nu erger of komt dit tot stand door het drogen? Hebben jullie verder tips/trucs om het drogen te versnellen?

Alvast bedankt!

 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Met een vochtmeter, kun je meten hoeveel vocht er nog in zit.
Maar het kan wel enkele weken duren, voordat al het vocht er uit is.

Eventueel zou je een bouwdroger kunnen huren, dan droogt het sneller.
Is dat vloerbedekking, die op de grond ligt??
Zo ja, dan zou ik die ook gedeeltelijk verwijderen, want daar kan ook vocht onder gaan zitten en gaan rotten.

Hopelijk heb je wel de verzekering ingeschakeld. :idea:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu