Vocht tussen muur en voorzetwand na lekkage

Inez71

  • #1
Na de verbouwing van onze badkamer is er enorme lekkage ontstaan door het niet afkitten van een bankje in de doucheruimte. Het water is het bankje ingelopen en onder de muur door gelopen naar de aangrenzende slaapkamer. Het laminaat in de slaapkamet stond over een oppervlakte van zeker 1 meter diep en 2 meter breed onder water. In de badkamer hebben wij aan die zijde een voorzetwand laten plaatsen met glaswol (of steenwol) als isolatie.

Het laminaat in de slaapkamer komt helemaal omhoog. Waar ik bang voor ben is dat er vocht zit tussen de wand en de voorzetwand die er niet meer uitkan. Met schimmel en rot als gevolg, en mogelijk op termijn loslatend stucwerk/tegels. Volgens de aannemer zal het allemaal wel meevallen en is er geen reden om ons druk te maken.

Is mijn angst gegrond?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wij behandelen geen juridische zaken.
Ik zou de aannemer met een aangetekende brief aansprakelijk stellen.
Eerst wat info opzoeken, b.v. bijhttps://nl.hellolaw.com/ of bij vereniging eigen huis
 

Inez71

  • #3
Hi Jan,
Ik zoek ook geen juridisch advies! Ik vraag me af hoe groot de kans is dat er schimmel of rot onstaat tussen de muur en de voorzetwand. Ik weet niet of glas- of steenwol vocht opzuigt en in welke mate! Of dat het vocht kan worden afgevoerd tussen de twee wanden.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dat zal de aannemer moeten uitzoeken, er is hier niemand met een glazen bol. :wink:
Daarom adviseer ik ook de aangetekende brief om uw rechten zeker te stellen.
Zoals geschreven behandelen we geen juridische zaken maar geven ook geen oordeel over werk dat door derden is verricht, zie ook de forumregels.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu