Vloerverwarming warm, radiatoren koud

Rcgzantvoo

  • #1
Afgesplitst van dit topic - mod

Hallo allemaal, is hier ooit nog een oplossing voor het probleem gevonden? Heb hier namelijk hetzelfde probleem ... Verdeler wordt met de pelletkachel niet warm, maar start ik de CV ketel dan zie ik bijna direct de temp oplopen op de verdeler. Aanvoerbuis tot aan de verdeler kan ik niet vasthouden als ik enkel de pelletkachel stook. De kachel begint aanvoerwater te pompen als hij het tot 50 gr heeft verwarmt. Ook de CV ketel levert niet warmer dan 50 gr aanvoertemp. Snap er niks van...
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Draait de circulatiepomp wanneer de pelletkachel aan gaat, en zitten er mogelijk zonekleppen in het systeem die dicht staan?
 

Rcgzantvoo

  • #3
Hoi Krunnie, de kachel warmt eerst op en blijft de watertemp op ongeveer 55 graden houden. De pomp gaat aan zodra het water een temperatuur heeft bereikt van 45 graden. Als de pomp aanslaat voel ik ook enkele ogenblikken later dat de aanvoerleiding richting de verdeler warm begint te worden. Op den duur kan ik die niet meer vastpakken. Echter wordt het voorste (aanvoer) blok van de verdeler niet warm. Als ik de CV aan laat slaan is deze in no-time warm. De pelletkachel is een MCZ Duo Hydro-Air en heb de pompsnelheid al ingesteld op 100% en loopt nu continu zodra het water op temperatuur is. Nu lopen de leidingen vanuit de kachel wel eerst helemaal naar zolder, vervolgens richting de CV ketel (1 verdieping lager) en vandaaruit weer naar begane grond naar de verdeler van de vloerverwarming.
 

Rcgzantvoo

  • #4
Ik krijg de temperatuur in de verdeler nu wel hoger. Hiervoor moet ik de kachel harder laten stoken zodat hij het aanvoerwater naar 70 gr verwarmt. Denk dat het water te ver afkoelt voordat het bij de verdeler aankomt, dit icm een minder sterke pomp dan in een CV ketel zou het probleem kunnen verklaren.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #5
De pelletkachel levert cv zeidig veel minder vermogen dan een standaatd cv ketel ook zit er een mengklep in die de waterstroom verdeelt over de kachel zelf en de installatie deze opent een klein stukje zoals u aangeeft bij 55 graden, er gaat dan een kleine hoeveelheid de installatie in en de rest terug over de kachel om de 55 graden te handhaven.
Oftewel bij een gering cv vermogen bijvoorbeeld pelletkachel warmtepomp e.d is het zeer belangrijk dat een systeem goed waterzeidig is ingeregeld, je hebt namelijk maar enkele kw om te verdelen ten opzichte van een ketel die er met gemak 20kw uitpoept
 

Rcgzantvoo

  • #6
Mijn MCZ Hydro Air kan maximaal 22kw leveren dus dat is net zoveel als de cv ketel. Ik heb de pelletkachel nu handmatig wat harder laten stoken en nu wordt de verdeler prima warm. Blijkbaar stond hij maar een beetje stationair te stoken waardoor er dus te weinig of te koud water de verdeler in ging. Voor nu dus even uitzoeken hoe ik hem precies moet afregelen. Ik heb de pelletkachel nu gewoon 2 graden hoger gezet dan de ruimtetemperatuur en dan begint hij dus te stoken tot hij de gewenste temp in de ruimte heeft bereikt. Wel jammer dat hij de voeler aan de achterzijde van kachel heeft zitten en het daar altijd warmer is dan midden in de ruimte. De waterleidingen lopen daar dus vaak is het daar 4 a 5 graden hoger dan bij de thermostaat van de CV ketel. Verder staat de pelletkachel zo ingesteld dat hij het grootste deel van zijn energie in het water stopt en niet de ruimte in blaast. Uiteraard verwarmt de stralingswarmte de ruimte al op.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
De rest heb ik afgesplitst. Graag ontopic blijven.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu