Vloerverwarming verdeler aansluiten

WvB22

  • #1
Beste allemaal,

Ik heb al wat onderwerpen bekeken maar kom er net niet helemaal uit.

Situatie als volgt: woning, nieuwbouw, 2e eigenaar en helaas niet vanuit de bouw afgeleverd met vloerverwarming.

Nu wordt de vloerverwarming aangelegd. Woning bestaat uit drie verdiepingen met op elke verdieping een verdeler. Beneden en op tweede verdieping weinig problemen qua aanvoer en afvoer aangezien hoofdleiding daar vlakbij ligt. Nu vroeg de aardige installateur waar ik mijn verdeler op de tweede verdieping wilde hebben. Plekje in een hoekje van een kamer aangewezen en hij is vrolijk de groepen gaan fresen. Vandaag vraagt hij opeens waar de aanvoer en retour eigenlijk zit?!?

Blijkt dus in de tegenoverliggende kamer te zijn maar zijn groepen zijn al gemaakt keurig naar de al geplaatste verdeler. Nu wilde hij eerst een aanvoer en retour door zijn bestaande groepen fresen maar dan onderliggend (dus dieper) maar uiteindelijk kiezen ze voor de aanvoer en retour via een bestaande radiator aansluiting die ze hebben afgezaagd. Dit ook omdat op deze verdieping een radiator hangt in de badkamer die ik niet kan missen (badkamer is wel geheel aangelegd tijdens de bouw maar zonder vloerverwarming).

Vraag is nu: kan een zes groeps verdeler gewoon aangesloten worden op een radiator leiding qua capaciteit en dergelijke. Kreeg het gevoel dat het een noodgreep was maar als het goed werkt is het natuurlijk prima. Werk ligt nu even stil maar wilde deze check doen voor alles weer dichtgesmeerd is.

Hier een foto:
Alvast bedankt.
 

WvB22

  • #2
Nog even ter verduidelijking: het gaat om zes groepen die in totaal twee slaapkamers van ongeveer 20 m2 moeten verwarmen.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
Dat hangt er van af wat de diameter is van de bestaande
leidingen naar de 2e verdieping.
Elke aanvoerleiding zal aan een minimale diameter moeten
voldoen om voldoende water/debiet te kunnen verplaatsen.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #4
Beetje de omgekeerde weg gevolgd door die aardige installateur: je kijkt toch eerst waar je de aanvoer- en retourleidingen vandaan haalt, voordat je alles gaat frezen.....Ik zal me ook maar niet uitlaten over het freeswerk.
De aanvoer en retourleiding aansluiten zijn bij een 6 groepen verdeler zoals opgehangen: minimaal 22 mm + het ligt er ook aan wat er allemaal nog meer op diezelfde aanvoerleiding is aangesloten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu