Vloerverwarming remeha calenta - 21 graden of meer problemen

Grietje.sprang

  • #21
Degooijer schreef:
M.i. ook niet zo'n "slimme" installateur, want hij zou direct kunnen zien, dat hier een verdeler geschikt voor stadsverwarming is aangebracht. Dat werkt weer even wat anders.
Als ik het goed zie op de niet zo duidelijke foto zit hier een klep die je mogelijk kunt open/dicht draaien. Haal dat zwarte dopje er maar eens af en zie dan wat er gebeurt.
Bekijk bijlage 11969
Hier zit een metalen schroefdop op deze is niet zwart , ik heb deze losgedraaid , er gebeurd niks en zo te zien kun je met een inbussleutel bijstellen
image.jpg
 

Grietje.sprang

  • #22
Degooijer schreef:
Neem eens contact op met een echte installateur en niet ern "vakman" die je een dure thermostaat wil aansmeren.
De loodgieter schreef:
voetpunt is niets meer en niets minder dan de gewenste ruimte temperatuur overdag dus wil jij 21 graden dien je deze wel op 21 graden te stellen en niet op 20.
en als ik 22 Gr wil moet voetpunt buiten op 22? En voetpunt aanvoer ook op22, snap het allemaal niet meer
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #23
Deze reactie van De Loodgieter klopt niet:
voetpunt is niets meer en niets minder dan de gewenste ruimte ttemperatuur overdag dus wil jij 21 graden dien je deze wel op 21 graden te stellen en niet op 20.

Daarom heb ik daar op de vorige pagina al een opmerking over gemaakt.

PS, het kan zijn dat De loodgieter het anders bedoelt, maar dan is het verkeerd opgeschreven...
 

Bert pit

  • #24
Ik sla er even een slag naar want ook na bijna een week is nog niet duidelijk hoe de convectoren en de vloerverwarming samenwerken.

In principe regelt een Calenta vrij optimaal op basis van DeltaT ook bij WAR. Hij moduleert dus wel degelijk terug.

Ik vermoed dat wanneer de convectoren aan gaan er warmer water retour komt. Met als gevolg dat de ketel terug moduleert. Hierdoor zal de aanvoer omlaag gaan en wordt de vloer niet meer warm.

Ik zou twee dingen doen: convectoren knijpen en de stooklijn op (nul graden niveau) een graad of 10 omhoog zetten. Kijken of het warm wordt. Ik zou wel WAR handhaven, omdat je anders met de iSense (wat een zeer goede thermostaat is) op opentherm stookt, wat in deze situatie al helemaal niet handig is.
 
  • Like
Waarderingen: Grietje.sprang

Grietje.sprang

  • #25
Ik heb de Stooklijn omhoog gezet ik heb ruimte invloed op 5 en stookgrens dag op 21 gezet en nacht staat op 20 en nu vandaag is het heel goed gegaan, alleen wel meer gas erdoor nu. Zou dat nu de reden van het hele probleem zijn ?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Grietje.sprang

  • #26
welke WAR is verstandig om te doen, nu staat het op OTC/RT
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Grietje.sprang

  • #27
Ik heb bij ruimte invloed de stookgrens op 21 en nacht op 20 en nu gaat het goed, of het daardoor goed is wat ik heb veranderd ?heb geen idee , het is nu eindelijk continu warm


Wilt u het plaatsen van quotes achterwege laten, mod.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Bert pit

  • #28
Ik weet niet uit mijn hoofd hoe het werkt met die stookgrenzen, dan zou ik er even in moeten duiken. Bij mij wordt de stookgrens bepaald door op een bepaalde buitentemperatuur (bv 0 graden) een bepaalde aanvoertemperatuur (bv 70 graden) te vragen.

Dat je meer gas verstookt als het binnen aangenamer is, is logisch. Bedenk het volgende: warmte gaat in principe niet verloren, behalve door gebrek aan isolatie, of door de rookgas afvoer. Isoleren is een no-brainer en een efficiente retourtemperatuur geeft zo min mogelijk verlies via de rookgasafvoer.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #29
Zolang je blijft werken met een WA regeling kom je er niet uit, geloof me ik heb dat vaker geprobeerd
op verschillende installaties, verschillende regelingen e.d. en het enige wat fijn werkt is een zone regeling.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu