Vloerverwarming wordt niet warm. Remeha Calenta Ace 40C cw6

frello

  • #1
Ik zit een situatie wat een beetje apart is. Wij zitten sinds kort in een nieuw huis. De vorige bewoner hadden de ketel in de schuur staan. Nu hebben wij alles naar boven verplaatst met een Remeha Calenta Ace 40C cw6 (voorbereiding voor 2e douche over paar jaar) We hebben geen radiatoren meer in huis (Airco's), maar er zat wel een vloerverwarming in de uitbouw. Deze heeft geen verdeler en had alleen een aanvoer en retour met op de aanvoer een thermostaat. Geen idee of dit normaal is? Maar wanneer wij de ketel gebuiken geeft hij een foutmelding dat de aanvoer veel warmer is dan de retour. Onze CV monteur was een beetje een rare en volgens mij heeft hij niks aangepast op de CV zelf, ook geen idee of dat moet gebeuren. Geen idee wat ik hier aan kan doen.

Foto van de aanvoer en retour onder de keuken

7C720F38-83D0-4640-B2C0-3AE603220207.jpg
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
De thermostaat hoort in de retour, en er moet ergens een bypass zitten om stroming doir de ketel te garanderen.
Dit is niet een heel beste methode om vloeren te verwarmen.
 

frello

  • #3
Ja dat dacht ik dus ook, vond het een beetje pruts werk. Maar ik dit is door de vorige bewoner gelegd, dus ook geen idee wat ik hier kan verwachten.

Ik las wel dat bij de CV de minimale en maximale pompsnelheid verhoogd zou moeten worden. Weet niet of dit klopt. Ik heb weinig tot geen verstand van instellingen op een CV.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Als dat ventiel nu in de aanvoer zit gaat het helemaal niet werken, een RTL moet in de retour. Waarschijnlijk bij verplaatsen van de ketel aanvoer en retour verwisseld.
 

Auto-Geen

  • #5
Je CV monteur was geen rare, je installatie is een beetje raar want bijna 8 kW CV vermogen naar een klein stukje vloerverwarmingsslang lukt alleen maar in sprookjes.
 

frello

  • #6
Oke duidelijk. Onze CV monteur wist van de huidige situatie en heeft dit zelf aangeboden en hij had er niks over gezegd. Hij zei dat dit prima kon. Hoe zou ik dit probleem kunnen aanpakken? Of is dat helemaal niet mogelijk? Zal het omwisselen van de thermostaat een oplossing zijn?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu