Vloerverwarming op 2 etages

Neptun

  • #1
Beste klussers,

Het huis is een beetje gemixed qua vloeren constructies. Woonkamer houten vloer en de rest van de begane grond is beton. Boven is beton.
Wat wij willen is vloerverwarming inbouwen op beide etages. Of is dit niet echt slim?
Voor woonkamer dachten we aan een volledige renovatievloer (schuimbeton storten + anhydriet / zandcement). Boven, nog geen ideeen. :)

De vragen waar we mee zitten:
1. De begane grond oppervlakte is deels beton. We begrijpen dat de nieuwe vloer naar dezelfde hoogte kan worden gemaakt, maar hoe krijgen we de pijpen (en isolatie) in de bestaande beton? En moeten de pijpen echt overal? (dus ook in de hal bijvoorbeeld?)

2. Als we de woonkamer willen uitbouwen (naar de tuin), moeten we dan eerst de dak en de muren van deze uitbouwing (laten) bouwen of juist eerst de vloer, samen met de woonkamervloer (die dan tijdelijk in de tuin overgaat).

3. Boven... Isolatiegeziend, denken wij, hoeft niets te gebeuren, toch? We denken aan 2 termostaten (boven / beneden) en dan regelen totdat we optimale temp. krijgen.
Hoe kunnen we het beste boven de vloerverwarming realiseren? Infrezen? Droogsysteem? Ook anhydriet?

4. Moeten we rekening houden met deze wens (om 2 termostaten te hebben) met het aanschaffen van de ketel? (of kunnen de meeste ketels dat wel aan)

Alvast bedankt voor jullie antwoorden.

Hieronder de beeld van de situatie

vvw.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu