Vloerverwarming hulp

Richards74

  • #21
Ok bedankt voor je antwoord, naar mijn weten was de vloer warm en waren de oude bewoners er tevreden over, op de rode pomp zit bovenop een grijs knopje wat je kunt draaien rechts kwart en beneden volgens mij 1, 2, en 3 wat kan ik hiermee regelen?

m.vr.gr

richard
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #22
Is schakelaar om snelheid van de pomp, dus ook snelheid van het water wat door de vloer stroomt te regelen. Bij 2 groepen zou stand 1 voldoende moeten zijn.
 

Richards74

  • #23
Update,

vandaag is de oude bewoner langsgekomen ben er helaas niet zelf bijgeweest, de boiler is goed geen foutmeldingen, maar de vv schijnt uit te schakelen niet op temeratuur te komen er schijnt max 40 graden voor te staan en het kan een dag duren om op te warmen, iemand een idee is het misschien de max thermostaat die ik moet terugdraaien, of is er iets kapot alvast bedankt.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #24
Op hoeveel graden staat de oranje thermostaat?
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #25
Ik had je toch al eerder aangegeven dat je die maximaalthermostaat rustig op 55-60 graden kunt zetten. Als deze lager staat ingesteld, zal de pomp uitgeschakeld worden en bestaat de kans dat de vloerverwarming nooit op temperatuur komt.
De maximaalthermostaat is alleen maar een beveiliging voor het geval te warm water door de vloer zou circuleren: bij de ingestelde temperatuur slaat de pomp af.

Maar ook al aangegeven: verwacht geen wonderen van 2 groepen gelegd over ca. 40 M2: of de groepen zijn veel te lang of de buizen liggen te ver uit elkaar. In beide gevallen kost het veel energie om de zaak op te warmen.
Het duurt dus lang voordat alles is opgewarmd en dan moet je ook niet een al te grote nachtverlaging instellen (of helemaal geen), want anders maak je dit iedere dag mee. Een slecht gelegde vloerverwarming is niet door allerlei regelingen te verbeteren en blijft behoorlijk veel aan energie kosten.

Zijn de leidingen die de vloer in gaan en de vloer uit komen warm? Dan is er doorstroming en is het een kwestie van geduld.
Zet die kamerthermostaat niet zo zuinig . Om eens te bekijken of het goed werkt: zet deze gewoon eens op 30 graden en zet eventuele radiatoren in dezelfde ruimte uit. Alleen dan kan je bekijken of alles naar wens functioneert.
 

Richards74

  • #26
Ja de buizen werden van de week wearm, ik snap ook nu even niet waarom hij niet op de 40graden blijft en dan uitvalt, ik neem aan dat ze net ook de thermostaat hoger hebben gezet, ik ga vanavond weer even kijken alvast bedankt voor de hulp
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #27
Als ze van de week wel warm werden en nu niet, heb je waarschijnlijk weer ergens aan lopen draaien zonder te weten wat daarvan het effect zou zijn.....
Als eenmaal alles goed is ingesteld, blijf er dan eens af en heb geduld
 

Richards74

  • #28
Even een update ik heb de vv zover werkend vb het is 16 graden in huis ik zet de thermostaat op 21 graden cv gaat aan de vv wordt warm buizen heet vv mag 40 graden worden volgens boekje de radiator in de woonkamer uit slaapkamer aan dan wirdt de vloer eindelijk warm en werkt het naar behoren maar dan na een nacht is het in de woonkamer 17.5 maar staat de ketel natuurlijk te loeien doe ik de radiator erbij dan wordt het natuurlijk mo time 21 nu svhakel ik terug naar bv 20 valt de thermostaat uit logisvh maar ook de vloerverwarming valt terug em werkt niet meer klopt dit? Gr richard
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #29
Tja, als de ketel uitgaat dan gaat ook je vloerverwarming uit ja

Ergens moet je de balans zien te vinden tussen ,radiatoren, vloerverwarming en je thermostaat.

door het knijpen van radiatoren kun je ervoor zorgen dat de vloerverwarming langer in bedrijf blijft , geheel uitschakelen van je radiatoren moet je vermijden , je vloerverwarming is bijverwarming en geen hoofdverwarming.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #30
Het is toch niet te geloven, dat je kunt denken dat als de cv-ketel door de thermostaat uitgeschakeld wordt, de vloerverwarming wel warm zou moeten worden......
 

Richards74

  • #31
Nee haha ik begrijp wel dat als de cv uitgaat de vloerverwarming ook uit gaat, dacht dat als je bv kamerthermostaat op 20 zet en het is 20, dat de vloerverwarming dan op temperatuur blijft, nu zakt hij ook weg valt uit.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #32
Wat voor ketel heb je ? en wat voor thermostaat ?

denk dat het beter wordt met een modulerende thermostaat indien je nu een aan/uit thermostaat gebruikt.
 

Richards74

  • #33
Beste,

Ik heb een honeywell chronotherm modulatin t8851m-nl2

de ketel weet ik nog niet moet ik nog nakijken maar is iig uit 2004,

Wat mij verder opvalt is dat ik ondanks dat ik er nog niet woon al 10m3 gas per dag verbruik als de thermostaat zeg maar op 20 graden staat. is dat normaal, huis uit 80 gedeeltelijk dubbelglas sommige ramen enkel?

Ik lees veel over kijken hoeveel graden de cv water is en dit dan verlagen dat je hier gas mee kan besparen, of is het verstandig om is een monteur langs te laten komen om het een en ander te bekijken en advies te geven?


en zo ja hebben jullie nog tips
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #34
Je kunt gaan regelen wat je wilt, maar zo'n vloerverwarming (2 groepen voor gehele benedenverdieping 40M2) blijft je veel energie kosten. Een dergelijk aangelegde vloerverwarming biedt onvoldoende capaciteit voor goede verwarming van die totale ruimten.
Daaraan is helaas met allerlei regelingen en tips weinig aan te veranderen (maar dat is al eerder in dit topic geschreven.......)
 

Richards74

  • #35
Ok, ik zal de vv eens uitzetten om te kijken of mijn gasverbruik nog steeds zo hoog is dan bedankt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu