Hulp gevraagd! Radiator samen met vloerverwarming onderblok

Jessvdw

  • #1
Hallo, graag zou ik willen weten wat wij het beste kunnen doen.
Wij gaan onze badkamer verbouwen en willen een designradiator met vloerverwarming (als bijverwarming) plaatsen. De bedoeling is dat de leidingen van de vloerverwarming op de design radiator worden aangesloten. Design radiator gaat een smalle radiator worden van 30 cm breed. Hoorde van een kennis iets over een rtl ventiel?
Nu ik google kom ik verschillende dingen tegen, een soort thermostaatkraan uit de muur. Dit lijkt ons niks... en een onderblok voor een middenaansluiting van de radiator waar vloerverwarming op komt.
Zo een onderblok was iets van 250-300 euro en kon je apart regelen ( is niet persee noodzakelijk denk ik???) En is 35 cm breed, is dan weer erg lomp eronder... is er niet iets goedkopers en wat smaller dan zo een onderblok? Wat onder een smalle paneel radiator past??

Of wat hebben jullie of wat zouden jullie doen in zo een situatie, badkamer is ongeveer 4 m2 groot..
IMG-20220215-WA0007.jpgEn nog een vraag, ruimte is ongeveer 14m3.
Is dan een enkele radiator van 614 watt, voldoende met de vloerverwarming? Of kan ik dan beter dubbele radiator van 814 watt kiezen met de vloerverwarming?

Hopelijk kunnen jullie me advies geven, ik weet echt niet waar ik Goed aan doe om te bestellen.
 

Auto-Geen

  • #2
Een radiator kan wel minder maar niet meer afgeven dan waarvoor ie gemaakt is. En kies voor elektrische vloerverwarming, geeft minder rompslomp en is prima te regelen.
 

Jessvdw

  • #3
Bedankt voor uw reactie, wij willen liever geen elektrisch. Wij vergeten dat waarschijnlijk uit te zetten, en wij gaan nooit op vaste tijdstippen douchen. Wij willen gewoon dat de vloer net van het koude af is. Daarom overwegen we dit. Dus als ik voor een dubbele zou kiezen, dan is 814 watt het maximale wat de vloer en radiator kunnen geven? Nu hebben de radiator altijd minimaal aanstaan
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu