Vloerverwarming hulp

Richards74

 • #1
Beste heb sinds paar dagen een nieuwe woning met vv alleen snap ik niet hoe het werkt bij binnenkomst stond alles uit via termostaat temp ingesteld en radiators doen het alleen vloer blijft koud kan het zijn dat ik hier nog wat moet open zetten

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen

M.vr.gr

Richard
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Bernhard

  • #2
  Het opwarmen van een vloer kan lang duren. Je kan de temp. instelling en pomp op de vloerset hoger zetten.
  mvgr bernhard
   

  Richards74

  • #3
  Bedankt maar had de witte knop al versteld nacht laten draaien maar niets op een van de slangen zit een kapje dat kan eraf en die staay volgens mij een kwart open zal ik die moeten opendraaien hoor wel wat suizen als ik de thermostaat verstel maar wordt niet warm
   

  Richards74

  • #4
  Iemand nog een idee?

  ben nu al een aantal dagen bezig maar de temperatuur van de vloer blijft koud, op de foto kun je zien zoals hij nu afgesteld staat, moet ik bv op de cv boven de pomp continue laten draaien? of iets anders
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #5
  Valt mij wel op dat er een niet neutrale verdeler op zit.
  Staat het voetventiel helemaal open?
   

  Richards74

  • #6
  Ik ben een leek?

  Wat is een voetventiel
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #7
  Naast de thermostaatkraan zit in de retour ook nog een kraan, bedienbaar met een inbus.

  Waar heb je al aan gezeten om het werkende te krijgen?
   

  Richards74

  • #8
  Ik heb de witte thermostaat kraan alle kanten opgedraaid, heb de oranje kastje volgens mij verhoogd dit is een maximum thermostaat, op de cv boven heb ik nu de pomp op continue ingesteld om te testen of dat het is, ik heb de woning net gekocht en de vv zou gewoon moeten werken, thermostaat staat op 19 20 en wel is hoger gezet maar vloer word maar niet warm.
   

  AvDijk

  Vaste Beantwoorder
  • #9
  Draait de pomp, of moet ergens nog een stekker in het stopcontact?
  Worden de pijpen bovenop, en vooral die naar die witte thermostaatknop, warm?
   

  Richards74

  • #10
  De stekker zit er in, ik weet even niet of hij warm word boven de knop, maar eronder het metalen gedeelte word wel warm
   

  Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #11
  Zet die maximaalthermostaat (oranje kastje) op ca. 55 graden C. Die thermostaat zorgt er voor dat de pomp af slaat als de temperatuur van het water wat de vloer in gaat te hoog wordt. Als die thermostaat te laag staat zal de motor afslaan en gebeurt er weinig.
  Voor de rest de thermostaat in de aanvoer (witte thermostaat) op ca. 40-45 graden zetten en dan zou het moeten werken, als alle kraantjes open staan.

  KAN zijn dat het ventiel onder de thermostaatknop (die witte) vast zit als de installatie een tijd lang niet gebruikt is. Draai dan die thermostaatknop er even af (voorzichtig dat je het daaraan verbonden draadje niet beschadigt of knikt) en controleer of het pinnetje daaronder op en neer kan bewegen.
  Maar zo te zien aan de thermometer zou dat wel in orde moeten zijn.
  Geduld is bij vloerverwarming een schone zaak. Het duurt wat langer voordat de vloer is opgewarmd.
  Als je de vloerverwarming gebruikt in combinatie met radiatoren (en zo te zien zal dat wel zo zijn, want met 2 groepen kom je als hoofdverwarming niet veel verder dan 20-25M2) moet alles wel zo afgesteld zijn dat de vloerverwarming de kans krijgt om op temperatuur te komen en de CV-ketel niet wordt afgezet terwijl de vloer nog niet op temperatuur is.
  Tenslotte raad ik je aan om ook een pompschakelaar aan te schaffen. Bij deze (energieverslindende!)pomp is je winst aan vermindering aan elektriciteit per jaar al snel zo'n 80 euro.
   

  Richards74

  • #12
  Dank voor je antwoord, ik heb de oranje thermostaat nu hoger staan, ik zal vanavaond hem terugzetten op 55 graden.

  Op de cv boven heb ik aangezet dat de pomp continue aanstaat is dit goed of moet ik die uitzetten, en moet ik de verwarmingen open zetten of dicht, en op wat voor graden zal ik de huiskamer thermostaat zetten. hoe zie ik dat de thermostaat op 40-45 graden staat, ik zie de getallen wel, maar moet die in lijn zijn met een zwart streepje,

  alvast bedankt
   

  Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #13
  Om te tresten of de vloerverwarming echt werkt, zou je alle radiatoren in huis wel dicht kunnen zetten (laat één radiator open staan)
  Of de pomp in de CV-ketel nu continue draait of niet, dat mag geen verschil maken.
  Op de witte thermostaatknop moet ergens iets staan als indicatie welke temperatuur je instelt: zo niet, zet hem dan (kortstondig)helemaal open, dan zie ja al snel wat er gebeurt. Als de vorige bewoner de vloerverwarming altijd wel naar tevredenheid heeft gebruikt, kan er weinig aan de hand zijn: een goed geïnstalleerde vloerverwarming werkt vele jaren zonder dat je er iets aan hoeft te doen.
   

  Richards74

  • #14
  Ok super bedankt voor de antwoorden, ik zal vanavond 1 radiator bv boven openzetten, de thermostaat helemaal tot maximum draaien, ik neem aan dat ik de temp met de woonkamer thermostaat even bv op 28 graden zet, hebben jullie enig idee hoe lang het duurt voodat ik er dan iets van ga merken, bedankt voor de hulp iig
   

  Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #15
  De CV-ketel moet natuurlijk wel "aan" staan, want anders heeft het geregel weinig zin en valt er ook weinig te verwarmen..... U hebt dan al snel in de gaten wat er gebeurt. Als een vloer echt helemaal is afgekoeld kan het wel uren duren (en zelfs wel langer) voordat alles op de gewenste temperatuur is.
  Als de buizen in de vloer ooit zijn gelegd op een afstand van elkaar van 15 of zelfs wel meer cm's, zal het behoorlijk lang kunnen duren.
  Het is allemaal afhankelijk van de begintemperatuur en de gewenste eindtemperatuur + de temperatuur van het water wat door de vloer circuleert.
  U kunt op de verdeler al goed constateren of de temperaturen van de buizen waarmee het water de vloer in gaat en die van de buizen die uit de vloer komen, al zijn opgelopen: dat is dan grofweg het teken dat er in ieder geval warm water door de vloer circuleert. En dan is het een kwestie van geduld....
   

  Richards74

  • #16
  Woonkamer staat op 19 graden ingesteld, en de buis onder de witte thermostaat knop geeft wel warmte af, niet super warm wel warm, cv staat boven aan de radiatoren wordne in on time warm, ik ga er vanavond even mee testen.
   

  Richards74

  • #17
  Even een update, heb de thermostaat helemaal opengezet, de maximun thermostaat op 55 tot 60 graden, de verwarming in de huiskamer op 26 het was 19, en de buizen werden heet, ik had het gevoel dat de vloer langzaam warmer werd, leek alsof er plekken op de vloer waren die warmer werden kon helaas maar even een uurtje testen, volgende week verhuis ik er echt naar toe, maar er zit leven in, kan het zolang duren voordat de vloer op temperatuur is, en mijn verbruik is nu 10m3 gas per dag, en ik woon er niet eens, kan dat te maken hebben met steeds de temp verhogen en verlagen bij weggaan, groet richard
   

  Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #18
  Goed te vernemen dat het blijkbaar toch goed werkt!
  Plekken in de vloer die warmer worden: de temperatuur van het water wat in de vloer circuleert is overal gelijk. Verschil in temperatuur kan ontstaan doordat er mogelijk plekken zijn die sneller afkoelen (bijvoorbeeld als er onder de vloerverwarming wel of niet geïsoleerd is) Als alles goed op orde is, zal dat wel meevallen.
  Helemaal op temperatuur komen van de vloer duurt uren en is, zoals al aangegeven, afhankelijk van de begintemperatuur en de gewenste temperatuur + de temperatuur van het water wat door de vloer circuleert.
  Bij vloerverwarming moet je niet zoveel verschil maken tussen dag en nacht waarden: bij te laag instellen van de nachttemperatuur koelt de hele boel weer sterk af en kost het veel energie (en tijd) om alles weer op temperatuur te brengen.
  Hoe veel M2 verwarm je met die 2 groepen? Toch niet al te veel meer dan ca. 25 M2?
   

  Richards74

  • #19
  Er ligt over de gehele beneden verdieping vv woonkamer keuken hal en toilet ongeveer 40m2
   

  Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #20
  Verwacht van 2 groepen vloerverwarming over ca. 40M2 dan zeker geen wonderen, want dan liggen de buizen ca. 20 cm van elkaar en hou je zeker plekken waar het koeler zal aanvoelen. Normaal ligt er op ca. 10M2 1 groep van max 100 meter lengte en liggen de buizen dus ca. 10 cm uit elkaar: alleen dan heb je een goede gelijkmatig verwarmde vloer. Ook door allerlei geregel zal de situatie waarschijnlijk v.w.b. de vloerverwarming niet veel beter worden.

  Je verbruik zal zeker niet veel minder worden omdat de capaciteit veel te gering is om die ruimten echt goed te verwarmen.
  Ik begrijp nog steeds niet waarom men dit soort "vloerverwarmingen" aanlegt......daar krijgt men nadien altijd problemen mee.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu