Vliering boven bestaand plafond maken

Abarth83

  • #1
Goede avond,

Ik heb eind vorig jaar een huis gekocht waarbij geen toegang was tot de nok van het huis. Begin deze maand heb ik in de hal boven een luik gezaagd om eens een kijkje te nemen en de ruimte in te schatten. Het goede nieuws is. De ruimte is enorm en in goede staat. Dit biedt mogelijkheid tot bevlieren en extra bergruimte.

Wanneer ik de plafonds van de kamers er uit zou halen kan ik goed vinden hoe ik het maken van een vliering moet aanpakken. Echter 3 van de vijf kamers al opgeknapt.

Nu is de hoofdvraag of het maken van een vliering, op een creatieve maar ook veilige manier, ook mogelijk zou zijn boven het bestaande plafond. De te overbruggen breedte van de badkamer is 220cm.

Alvast bedankt voor jullie reacties.

 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
De huidige balkjes zullen in geen geval een vloer + belasting kunnen dragen. Dus moet je raveeldragers aan de muurtjes bevestigen. Balkhoogte moet je uitrekenen met de balkenschuif. Echter reken op minimaal 220 mm / hoh 600 mm. Dan is het wellicht beter om toch de plafonds er uit te halen om niet teveel hoogte te verliezen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Ga er inderdaad maar vanuit dat de plafonds er uit moeten. De zoldervloer maak je van tussen de dragende muren van het huis.

Op de foto lijkt het net alsof dat metselwerk op de balken staat. Klopt dat?

Is het dak geisoleerd?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu