Isoleren vliering en verlaagd plafond

Rich939

  • #1
Momenteel ben ik mijn zolder aan het isoleren, het schuine gedeelte is grotendeels gedaan. Nu ben ik bij de vliering en het verlaagde plafond aangekomen, kan ik deze ook isoleren met bijvoorbeeld pir platen?

De opbouw van de dak is als volgt; dakpannen, piepschuim, dakbeschot.

Ivm het piepschuim heb ik voor het isoleren klimaatfolie gebruikt, dit zal dus niet gaan op de vliering ivm heel hoog trapgat. De zolder is gescheiden met een muur die tot de nok doorloopt, aan 1 kant van de muur een vliering, aan de andere kant waar ook het trapgat zit een verlaagd plafond. Ik zou dan ook op de vliering en het verlaagde plafond pir platen willen leggen, echter weet ik niet zeker of dit goed gaat met het piepschuim aan de buitenkant van het dak.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Je kan dan beter het dak beter isoleren.
 

Rich939

  • #3
Zoals aangegeven kan ik niet bij dit deel van het dak komen. Zelfs met een trapgat steiger wordt het praktisch onmogelijk.

Ik wil het verlaagde plafond toch isoleren met glaswol, eventueel kan ik klimaatfolie plaatsen. Ik vraag mij af of dit gaat helpen daar het dak behoorlijk tocht door laat?
 
Laatst bewerkt:

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Het kan wel, maar dan moet het gehele plafond (dus inclusief luik) geisoleerd worden en boven het plafond moet geventileerd worden met buitenlucht.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu