Oud vinyl behang over behangen of stucken

Rene sander

  • #1
Ik heb in ons huis oud vinyl behang. Dik plastic, en dat zit muurvast op de muur. Als ik dat er af haal komt de hele muur mee dus dat heb ik geen zin in.
Dus nu wil ik er behang overheen plakken maar het is niet overal even strak meer. Kan ik er albastine muurglad overheen doen om het recht te trekken?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Mijn ervaring met dergelijk vinylbehang is dat je er niets overheen kunt plakken. Nieuw behang hecht daar niet goed op, tenzij je een of andere lijm voor kunststof zou gebruiken. Maar daar zitten nare oplosmiddelen in en of dat geschikt is om behang te plakken?

En een gipsproduct zoals door jou genoemd zal al helemaal niet (blijvend) hechten op vinyl.

Naar mijn idee zal, hoe vervelend ook, die laag eraf moeten. Misschien gaat het wel beter met een stoomapparaat, je zou eens kunnen informeren bij een zaak waar ze die verhuren.
 

De Bob

  • #3
Een gipsplaat er over heen zetten, en dan behangen of stucen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Zonde van de ruimte en het geld: De gipsplaat kun je ook niet lijmen, dus zul je een regelwerk h.o.h. 30 cm vast moeten boren. Daarmee verlies je rondom (18 + 12,5) 30 mm aan ruimte.

Wellicht dat een behandeling met een spijkerroller de dichte laag kan openen, waardoor je wel kunt stomen.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Is de structuur van het behang niet mooi genoeg?
Vinyl behang is na schoon te zijn gemaakt met een flinke scheut amonia meestal erg goed over te schilderen met vaak een heel acceptabel eindresultaat.
Gebruik je een wat dikkere muurverf dan vul je ook evt. oneffenheden al een heel eind op.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu