Tegelen over vinyl?

Leoniepost

  • #1
Hallo,

onze douchevloer en muren zijn bedekt met vinyl. dit vinden wij onhygienisch en lelijk en willen er graag tegels op hebben.. nu was onze vraag, kan dat direct over het vinyl? of met een smeerseltje ofzo?
we zijn bang dat als we het vinyl er af halen we de hele muur meetrekken en dan zal het wel een duur worden, en een bende..

ik hoop dat iemand kan helpen..

p.s. er staat ook een wasmachine..
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Tegels kunnen niet over vinyl. Je zult het vinyl eerst moeten verwijderen. En dat kan behoorlijk vast zitten. Daar komt bij dat je grote kans hebt dat de muur hierbij behoorlijk beschadigd en dus bijgewerkt moet worden.

Onder het vinyl kun je trouwens de nodige ellende tegenkomen. Wij hebben het in een complex meegemaakt dat de onderliggende gipsblokken gewoon aan het rotten waren.

Deze klus moet je niet onderschatten. Onhygienisch is het trouwens niet, als het tenminste gaat om speciaal douchevinyl en het op de juiste wijze is aangebracht. Dan is het immers rondom dicht en je hebt geen voegen die vuil kunnen worden.
 

Leoniepost

  • #3
Nou het schimmelt nogal snel.. als het schimmel is.. er komt een rose aanslag op de muren.. en het is foeilelijk.. maar omdat het een huurwoning is willen we er niet te veel geld aan besteden..
ik had gelezen dat een bepaald soort lijm of ondergrond om te stabiliseren zou helpen, maar dat kent u niet neem ik aan?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Lelijk is het zeker. Ik heb het zelf ook in de douche gehad.
Mogelijk zit er veel kalkaanslag op het vinyl en of de ventilatie is niet optimaal.

Probleem met vinyl is dat het nogal verend is, zeker het wandvinyl. Daar help geen middeltje tegen. De hechting op vinyl zal ook een probleem worden. Er kan namelijk niets intrekken.

Als ik u was zou ik niet beginnen aan dit project, zeker niet in een huurwoning. Het betegelen van zo'n douche komt neer op een totale badkamerrenovatie met de bijbehorende kosten. Als het echt erg is gewoon een klacht neerleggen bij de verhuurder. Dan kan deze het probleem oplossen.
 

Leoniepost

  • #5
De ventilatie is zeker niet optimaal.. we hebben er geen ramen, slechts een klein roostertje dan naar de woonkamer leidt.. totaal nutteloos.. we douchen de laatste tijd met de deur wagenwijd open.. dat helpt iets, maar het blijft schimmelen...
ik heb een klacht bij de woningbouw neergelegd.. maar ik vraag me af wat zij ermee zullen doen.. ze hebben een regeling 'zelf klussen' dat je een deel van je bestede geld terugkrijgt als je het huis verlaat, maar ik heb ook verhaen gehoord dat dat niet nageleefd wordt..
dus wouden we het zelf gaan proberen.. maar dat blijk dus ook niete cht een optie..

bedankt voor uw snelle antwoorden!
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
Mijn ervaring met de woningbouw is dat je een lange adem nodig hebt om iets gedaan te krijgen. Bij mij ging het vinyl openstaan op de naden met als gevolg lekkage.

De woningbouw wilde er eerst trespa overheen zetten. Dat is natuurlijk geen optie, want je wilt niet weten wat daar allemaal achter gaat groeien.
Ik heb verschillende trespa douches gezien en dat wil je echt niet.

Uiteindelijk zouden er alleen een paar banen vinyl vervangen worden, wat door tegenslag uitliep op het vervangen van de vloer en al het leidingwerk. Nu is het "heel mooi" met verschillende kleuren vinyl op muur. En het was maar een week werk. En geloof me, de douche is heel klein.

Ik maak me maar niet meer druk om dergelijke woningbouwpraktijken. Mooi wordt het nooit. Als ik zelf opdrachtgever was van die loodgieter, kon alles er gelijk weer worden uitgesloopt.
 

Leoniepost

  • #7
Wij hebben het hele appartement opgeknapt.. we waren toevallig aan de beurt om een nieuwe keuken (gratis) uit te zoeken en toen hebben we gelij het hele huis aangepakt.. mooie nieuwe vloer overal, alle kieren en gaten dicht, alles een kleur op de muur.. alles tot in de puntjes afgewerkt.. we zijn er erg blij mee, maar alleen die douche....................
we zullen er nog zeker een jaar of 3 zitten, dus ook de douche zal verbeterd moeten worden... ik ga vanmiddag maar even zeuren aan de telefoon denk ik..
 

Leoniepost

  • #8
De woningbouw gebeld..
we zijn over een jaar aan de beurt om de douche te vernieuwen!! wij mogen de tegels uitkiezen en dan worden die erin gezet op kosten van de woningbouw.. ze gaan de afzuiging vernieuwen, de buiten worden in de muur geplaatst in plaats van erop nu..
een jaartje kunnen we wel wachten :)
en het wordt gratis en vakkundig gedaan!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu