Verwarmingsysteem regelt niet naar wens

Hkascan

  • #1
Onlangs een nieuwe ketel laten plaatsen (Nefit Topline) in combinatie met een Moduline 400. Het systeem regelt weersafhankelijk.
Een en ander is zo ingesteld dat de nachtverlaging 1,5°C lager is dan de dagwaarde. Benedenverdieping is vloerverwarming en in de rest van het huis zijn platen gemonteerd in combinatie met thermostatisch geregelde kranen. Tevens is er een bypass gecreeerd.
Als de zaak eenmaal op temperatuur is houdt ie dat keurig vast. Door de nachtverlaging duurt het 's morgens zeker 3 uur voordat de dagwaarde weer bereikt is. De Mod 400 hangt in de referentieruimte.
Daarnaast valt mij op dat de ketel de gehele dag staat te branden (€$€$?). Vraag me af of dat noodzakelijk is (leuk voor Bos maar niet voor mij!). Nu zou ik de nachtverlaging weer op weersafhankelijk kunnen zetten maar dan brand de ketel ook nog de hele nacht voor Jan met de korte achternaam. Wat zou ik kunnen en/of moeten veranderen om hier verbetering in te brengen.
Iedere hulp is welkom...
Mijn dank alvast.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Wa regelen is nu eenmaal vol continu stoken daar doe je niets aan.

Dat na je nachtverlaging het ongeveer 3 ur duurt komt doordat vloerverwarming heel langzaam is., wil je het sneller warm hebben dan zal je radiatoren moeten plaatsen of de water temperatuur door de vloer verhogen.
 

Hkascan

  • #3
Ja, dat kan ik begrijpen.
Maar volgens de uitleg in de bedieningshandleiding van de Moduline 400 zou het systeem zodanig intelligent zijn dat deze de daarvoor benodigde tijd zou berekenen om ervoor te zorgen dat het tijdig op temperatuur is.
Met andere woorden in dit geval zou hij dan 3 uur voor het "opstaan" al moeten beginnen met aanwarmen...
Vanmorgen een en ander gecontroleerd en blijkt dat de opwarming pas begint wanneer de volgende "temperatuurniveau-instelling" wordt bereikt. Dat is op zijn minst merkwaardig! Dus zou de vraag gerechtvaardigd zijn of er toch wat anders scheelt aan de instelling.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu