Verwarming in woning met 2 thermostaten

Mad Wim

 • #1
In mijn woning was er aanvankelijk een oudere verwarmingsinstallatie, gestuurd door 1 thermostaat. De defecte radiator op 1 kamer werd op gegeven ogenblik vervangen door een nieuwe. Vreemd genoeg werd op die kamer ook een bijkomende thermostaat gemonteerd. Met de oude installatie zijn er geen problemen. Wanneer de nieuwe thermostaat wordt gebruikt zijn er echter wel problemen: deze kamer wordt normaal verwarmd maar niettegenstaande de thermostaat in de woonkamer staat ingesteld op 20,5 graden, loopt deze op tot 23-24-... graden. Welke temperatuur op de thermostaat in de aparte kamer ook wordt ingesteld, gecombineerd met om het even welke stand van de radiatorknop (1-5), in de woonkamer loopt de temperatuur veel te hoog op. Iemand een idee wat de oorzaak zou zijn?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • ADDave

  • #2
  Waar heb je het nu precies over? Want ik kan hem niet helemaal volgen.

  Er is een radiator vervangen ergens boven? En deze heeft een nieuwe thermostaatknop gekregen of hebben ze echt een thermostaat bijgeplaatst?
   

  ADDave

  • #3
  Vergeet bovenstaande maar.
  Ik moest je verhaal even een paar keer doorlezen, maar ik hem hem inmiddels door. (En na een kop koffie)

  Wil je het boven ook net zo warm hebben als beneden? Wat er gebeurt is dat de ene thermostaat de andere overruled omdat ze waarschijnlijk beide op de ketel zitten aangesloten. Ze hadden ook een zoneklep moeten plaatsen om dat voor elkaar te krijgen en daar de 2de thermostaat op aan moeten sluiten.
   

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #4
  Ik heb het ook al een paar keer doorgelezen, maar we kunnen nog steeds verschillende kanten op.
  Het is mij niet duidelijk wat er zit, zo blijft het een gok.
  Ook hier is het handig om foto's te plaatsen wat er nu exact in de woning aanwezig is.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu