Vrijstaande garage los van woning verwarmen

SB82

 • #1
Hallo allemaal,

Graag zou ik jullie advies willen omtrent de mogelijkheden voor verwarming in een vrijstaande garage (praktijkruimte)

In de vrijstaande garage (wordt geïsoleerd) wil ik een praktijkruimte gaan maken en uiteraard ook van verwarming voorzien. De garage staat een paar meter van de woning en 0p zich kan vanuit de woning CV een leiding gelegd worden naar de garage waar de garageradiatoren op worden aangesloten.

Maar dan zit ik met 1 vraag:

Nu is het zo dat ik gedurende de dag nauwelijks in de woning ben. Ik wil het grootste deel van de dag dus enkel de garage warm stoken en de woning (niet/minimaal). Als ik de garage-radiatoren aansluit op de woning CV dan wordt ook in de woning gestookt als ik de garage wil verwarmen en dat is natuurlijk zonde. En om iedere dag de radiatorknoppen in het hele huis weer open/dicht te moeten doen zie ik ook niet echt zitten. Elektrisch verwarmen is een stuk duurder dus ook geen optie m.i.

Weet iemand een oplossing zodat ik de garage radiatoren apart van de verwarming in de woning kan inschakelen/gebruiken, zonder het hele huis ook te hoeven stoken?

Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2

  SB82

  • #3
  Ja ik had zelf al e.e.a. opgezocht over het Honeywell Evohome systeem. Dat zou inderdaad een oplossing zijn. Los daarvan, zijn er nog andere mogelijkheden? Dit systeem is nl. best prijzig..
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #4
  Je kunt ook een 2e CV-ketel in de garage op gaan hangen, maar dat zal niet voordeliger zijn. Voordeel is wel dat je dan helemaal onafhankelijk bent van de geïnstalleerde capaciteit in de woning. Deze kan best wel eens te krap zijn...

  Prijsinfo wordt hier niet gegeven, maar bedenk wel dat je een specifieke vraagstelling hebt. Als je bedrijfsmatig je garage gaat gebruiken, mag daar ook een investering tegenover staan.
   

  Ingmar89

  Specialist Verwarming
  • #5
  Optie los van dat alles is kiezen voor een lucht-lucht warmtepomp, oftewel een split airco.

  Die kan verwarmen en koelen, werk helemaal los van de verwarming in de woning, met een goed rendement.
   

  Marcn88

  • #6
  Evo home is idd vrij prijzig, zoek eens op etage regeling want er is veel en veel meer dan evo home.
  Wat ook een goede optie kan zijn is een inverter airco deze kan verwarmen en koelen, maar let op het stroomverbruik mooiste zou zijn icm pv panelen
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu