Verwarming blijft staan op 19 graden

Xxmushuxx

  • #1
Ik heb sinds een week tijd het probleem dat het bij mij niet warmer wordt dan 19 graden, ook al zet ik de thermostaat op 25, hij blijft steken. Nu was dit niet zo, het is eigenlijk pas sinds deze week (de erge kou). De ketel is nieuw, dus daar kan het niet aan liggen. Het is trouwens een Intergas hre 24/28. Nu worden de verwarmingen op de eerste etage bloedheet, en de leidingen die naar de convectorput beneden lopen ook. Voordat ze de convectorput in gaan zijn ze ook nog loei heet. Alleen ik merk dit niet erg terug in de put zelf. Zal dat het euvel kunnen zijn. Ik heb volgens mij ook maar 1 ontluchtingspunt op de convector, en die zit op een ingaande leiding. Overigens heb ik volgens mij voor de rest goed ontlucht, ik heb in ieder geval geen tikkende leiding of als ik ontlucht heb ik geen lucht, maar direct water.

Iemand enig idee wat er aan de hand is???
 

Xxmushuxx

  • #2
O ja wat ik vergeet te melden, ik heb de CV ketel op winterstand gezet, ik heb een andere thermostaat geplaatst omdat ik het vermoeden had dat deze misschien de boosdoener was, wat dus uiteindelijke ook niet het geval was. Ik heb nu de druk van de pomp iets verhoogd. (dit stond in de gebruiksaanwijzing )


Maar de ketel gaat van verwarmen naar de stand dat hij zijn warmte bereikt heeft. Op dat punt stopt volgens mij ook de pomp. Dus wordt er geen water meer rondgepompt. (tenminste dat idee heb ik) De CV is zo stil dat je dat niet hoort.
Aangezien de verwarmingen op de eerste etage heet worden en de leidingen die naar de convector lopen ook heet worden, kan ik er van uit gaan dat de convector zijn laatste dagen geslagen zijn.
De Convector wordt overigens ook raar warm....de ene keer is de kant van het binnenkomen van de leiding en de achterkant warm, de andere keer is het midden warm.


Ik snap er niets meer van, maar het is wel koud hier....dus als iemand iets weet wat ik nog niet geprobeerd hebt hoor ik het graag!!
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #3
Ketel is nieuw schrijf je.
Hoe oud?
Door wie geplaatst?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Zet anders eens de radiatoren uit zodat alle warmte naar je connector gaat.
Controleer de aanvoer temp.
Moet op 90 graden staan.
Welke kamerthermostaat?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Convector is een vloerput, hoe oud is dat spul, rommel in de leidingen heeft de eigenschap te zakken naar het laagste punt, convector kan dus verstoppingen hebben of deels dicht zitten.

Na de vorst de convector eruit halen en doorspoelen/vervangen?
 

Xxmushuxx

  • #6
De Ketel heb ik zelf geplaatst, ongeveer een half jaar geleden.Maar hij heeft goed gewerkt, Ik denk namelijk ook dat de convector de boosdoener is en zal deze inderdaad na de vorst is onder handen gaan nemen.
De thermometer is een Honeywell modulerende thermostaat. (ronde draai) Heb deze ook aangesloten alszijnde modulerend.

Ik heb alle kachels inderdaad al eens uitgehad, maar heb ook het idee dat het bij de convector stopt....
 

Xxmushuxx

  • #7
Gelijk even een andere vraag...hoe zit die convector eigenlijk vast? Ik kan niet echt montage / demontage punten vinden..
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #8
Grote kans dat deze er los in staat.

Vaak kan je het scheidingsschot gewoon omhoog trekken, vervolgens de koppelingen van de convector lossen en zo het hele blok eruit trekken.
 

Xxmushuxx

  • #9
Ok bedankt....ga hem zo snel mogelijk spoelen, want 18 graden is toch niet lekker
 

Xxmushuxx

  • #10
Nou vandaag de convector er uit gehaald, slang er op aangesloten en spoelen maar. Helaas dit was waarschijnlijk dus niet de boosdoener, water stroomt er netjes doorheen en er kwam niet veel rotzooi mee. Nog wel even op de leidingen getikt om te zien of er zo ook iets mee kwam maar helaas.

De boel terug geplaatst en helaas ook geen verschil. Nu heb ik even zitten nadenken, wij hebben een woonkamer van ongeveer 35m2 met een hoogte van 2.40. Dus dat is ongeveer 80m3, we hebben een open trap dus daar hebben we natuurlijk ook wel verlies.

Kan het zijn dat nu door de extreme kou en maar 1 verwarming beneden, hij het gewoon niet aan kan, dat ik dus eigenlijk te weinig capaciteit heb? Er alleen dus nu pas achter kom?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #11
Wat is de temperatuur van de aanvoer?Die moet bij een convector behoorlijk hoog zijn.
 

Xxmushuxx

  • #12
Klopt die is ook erg hoog, kan de leiding niet beet pakken zo heet is deze.
 

Xxmushuxx

  • #13
Maar kan het een capaciteitsprobleem zijn?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #14
Ja, dat zou kunnen.
Alleen zou je daar dan elke winter last van moeten hebben.
 

Xxmushuxx

  • #15
Ja en dat is weer niet zo, tot vorige week was er niets aan de hand...totdat de kou echt begon lijkt het er op dat de Convector het niet meer trekt. Kan het zo zijn dat ondanks hij goed doorstroomt toch zijn langste tijd gehad heeft en eigenlijk gewoon kapot is?

Nu zit er boven de de in en uitgang van de leidingen een soort kap, waar er 1 dop opgeschroefd zit, dit is tevens de ontluchter. Iemand een idee wat deze kap precies is?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #16
Een boorgat om kanalen met elkaar te verbinden.

Als je de aanvoer en retour kan meten kan je zien of de convector vermogen afgeeft of dat deze dat niet kan of juist teveel.

Zit er wel een scheidingsschot in?Stroming van lucht niet geblokkeerd?
Hoe was de temperatuur vorig jaar in de koude periode?


Een convector slijt niet, hij kan doorroesten of dicht gaan zitten maar gewoon slijten nee.

Als de leidingen dicht gaan zitten loopt er te weinig water door het blok en krijg je een hoge aanvoer en een koude retour.
Als je lamellen dicht zitten krijg je een hoge aanvoer en een hoge retour.

Ik vermoed dat je bij een te kleine radiator voor de ruimte wel de juiste temperatuur verschillen te zien krijgt, maar de ruimte niet warm wil worden.

Kan je die open trap niet met een kleed/laken dichtzetten zodat de warme lucht meer beneden blijft hangen?
 

Xxmushuxx

  • #17
Vorig jaar kon ik wel de boel gewoon warm stoken en tot vorige week dit jaar ook.

Het enige verschil tot vorig jaar is de ketel, vorig jaar en VR ketel en nu dus een HRE ketel.

Hoe meet ik de aan en afvoer dan, want met een gewone huis thermometer gaat dit natuurlijk niet werken. Er zit een schijdingsschot in, en hij is helemaal vrij van boven.

Ik heb hem vanmiddag helemaal doorgespoeld en het water liep er netjes doorheen, dus blokkades zijn er niet naar mijn idee, lamellen zijn ook doorgespoeld dus ook weer helemaal schoon.

Ik begrijp er niets meer van in ieder geval.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #18
HRE, aanvoer 60graden, terwijl deze bij een klassieke convector op 90 graden moet staan?
 

Xxmushuxx

  • #19
Ik heb hem op winterstand gezet, in de beschrijving staat dan dat hij 90 graden moet geven.

Stel nou dat ik een andere convector er in zet....dit is er 1 met van die lamellen er in. Stel nou dat ik een type 33 oid er in zet. (gewoon zo´n witte zeg maar) Zal dat uitmaken of kan dat niet.

En stel nou dat dat niet kan, zou dan bijplaatsing van een andere, dus tweede radiator de oplossing zijn.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #20
Een convector werkt beter in een convectorput dan een normale radiator.
Dus een type 33 monteren in zo'n put heeft weinig zin.
Als je het vermogen weet van de convector kan je kijken of je een grotere kan krijgen die in die put past.
Of idd radiatoren bijplaatsen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu