Verven over behang

Adivinanza

  • #1
Om zo snel mogelijk de muur de juiste kleur en structuur te geven wil ik met struktuurverf over het behang heen schilderen.

Helaas heeft mijn voorhanger niet zo netjes behangen, naden zijn goed te zien en ook zit er op diverse plaatsen lucht onder het behang.
Hoe ga ik nu te werk om deze oneffenheden zo min mogelijk te laten opvallen?
Is het een optie om het behang vooraf iets gladder te schuren?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Is het niet makkelijker om het behang, of alleen de toplaag, er af te halen?

Wanneer je bijv. watervast of vinyl-behang hebt pakt de verf vaak niet goed, en een onderlaag met luchtbellen is zonder meer geen goed uitgangspunt. Je weet niet wat er nog meer los zit, maar alleen niet als zodanig zichtbaar is.

Probleem is, dat wanneer je eenmaal over het behang geschilderd hebt, en het bevalt niet, je het behang er heel moeilijk af krijgt. Haastig spoed... :wink:
 

Adivinanza

  • #3
Probleem is dat het een huurwoning betreft en ik op de kale muur geen struktuurverf mag aanbrengen. Behang eraf halen is dus geen optie.
Welk soort behang kun je het beste overschilderen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Raufaser behang bijvoorbeeld, dat is ervoor gemaakt. Maar als je dat overschildert, heb je gegarandeerd een probleem wanneer je weg gaat, want dat krijg je er dan ook niet of nauwelijks vanaf.

Waarom kijk je niet eens naar een vinylbehang, je hebt daarin zoveel mooie soorten, die er net uitzien als structuurverf (hebben wij ook in de huiskamer). Dat is splijtbaar behang, je plakt het als normaal behang, alleen met een zwaardere soort plaksel. Wanneer je weg gaat, kun je het laten zitten, want de bovenlaag kan er zó vanaf getrokken worden.

Verder bestaan er speciale voorbehandelingen waarmee je kunt zorgen dat behang er naderhand makkelijker af gaat. Of dat te combineren is met structuurverf: lijkt me niet waarschijnlijk. Behang overschilderen met structuurverf lijkt me zonder meer niet zo'n geweldig idee.

Maar ik ben geen verf/behang deskundige, wie weet wat een ander ervan zegt! :wink:
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Tja, deze meneer wil graag zijn niet al te fraaie muur opleuken met een structuurverfje... op behang. Er zijn natuurlijk puur gladde behangsoorten doch veelal hebben toch iets met relief of structuur.

Het uitrollen van structuurverf op behang geeft nogal eens aanzetten en daardoor een vlekkerig effect. Veegvaste muurverf daareentegen geeft over papierbehang, w.o. ook rauhfauser, een egaler effect. Het is makkelijker op te zetten en uit te rollen / te kwasten. En veelal goedkoper... :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu